Adatok

Képzési formák: ANA, ANK, ALA, ALK
Képzési idő (félév) 6
Nappali önköltség (félév) 200 000 Ft
Levelező önköltség (félév) 200 000 Ft

A földrajz egyedülálló határterületként jelenik meg a természettudományok és a társadalomtudományok között. Nem is csoda, hogy ahány hallgató, annyiféle érdeklődési kör bukkan fel  A vulkánok, vagy a folyók érdekelnek? Esetleg inkább az ember és környezete kölcsönhatásaival foglalkoznál? A Szegedi Tudományegyetem földrajz alapszakán elismert kutatók vezetnek be a tudományterület titkaiba.

A hároméves BA képzés célja, hogy elsajátítsd a korszerű természettudományos személetmódot és képes légy ebben az irányban önállóan is továbbképezni magad. Elsajátítod nemcsak a természeti, de a társadalmi gazdasági és települési környezet megértéséhez szükséges alapokat is. Számos szakirányra jelentkezhetsz: táj- és környezetföldrajzi, település- és területfejlesztési, szakinformatikai képzések indulnak. Emellett a tanárképzésre is elkezdhetsz készülni, ha ez a pálya szerepel a terveid között. Az alapszak elvégzésének köszönhetően megismered a Föld természeti és társadalmi folyamatainak sajátosságait, tudod értelmezni azok törvényszerűségeit, tudsz adatokat értékelni, modellezni és lesz gyakorlatod terepen végzett kutatásban és az eredmények kiértékelésében is.

Az alapszak után célba vehetsz egy mesterképzést, hogy még mélyebb tudást szerezz a földrajztudomány valamelyik ágán belül. De a munkavállalás mellett is dönthetsz: a turizmus, a területfejlesztés és a környezetvédelem is olyan ágazatok, melyeken belül előszeretettel foglalkoztatják a földrajzot végzett diplomásokat.

A szak értékeléséhez jelentkezz be!


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Szerkezet
Tartalom