Adatok

Képzési formák: ANA, ANK, ALA, ALK
Képzési idő (félév) 6
Nappali önköltség (félév) 200 000 Ft
Levelező önköltség (félév) 200 000 Ft

Érdekel az ipari erőforrás-kutatás? Összekapcsolnád a földrajzos ismereteidet mérnöki készségekkel? Szívesen foglalkoznál környezetvédelemmel a földrajz felől kiindulva? A Szegedi Tudományegyetem földtudományi alapszakának hallgatójaként kiváló laboratóriumi felszereltség mellett, erős gyakorlati képzésre számíthatsz.

A hat félév változatos ismeretanyagot tartogat. Ásványtan, tektonika, meteorológia, geokémia – fokozatosan tárulnak ki előtted azok a kapuk, amelyeket épp csak észrevehettél a középiskolás tankönyveidben. A képzés épít arra, hogy magabiztosan mozogsz a matematika, fizika és kémia világában is. Ugyanakkor a képzés nagyon gyakorlatias. A három év alatt megtanulod a térbeli és relációs adatok adatbázisba rendezését, ezek elemzéséhez pedig különböző módszertanokat (térelemzés, statisztika, geotudomány) sajátítasz el. Emellett arra is alkalmassá válsz, hogy önállóan végezz el és értékelj ki földtudományi méréseket, illetve hogy épületek tervezésénél a földtudományi szempontokat érvényesítsd. Két szakirány közül választhatsz: alkalmazott földtudomány, illetve geológia szakirányok indulnak az SZTE-n.

A szakon megszerzett tudás számos munkakörben hasznosítható. Földtudományi megfigyelő vagy előrejelző szolgálatoknál, ehhez kapcsolódóan hatósági feladatot ellátó intézményeknél is el tudsz helyezkedni. Ha inkább a környezetvédelem felé kacsintgatsz, szervezői és koordinációs feladatok tartozhatnak hozzád a természet- vagy környezetvédelemben. Alkalmas leszel továbbá laboratóriumi és terepen végzett mérések lefolytatására és kiértékelésére is. Tanulmányaidat folytathatod is a három év után, akár az SZTE-n, akár más egyetemeken, illetve földtudományi doktori programok is indulnak.

A szak értékeléséhez jelentkezz be!


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Szerkezet
Tartalom