Gazdálkodási és menedzsment

Szegedi Tudományegyetem

A szak értékelései >>
Gazdaságtudomány Szegedi Tudományegyetem

Adatok

Képzési formák: ANA, ANK, ATK
Képzési idő (félév) 7
Nappali önköltség (félév) 185 000 Ft
Német önköltség (félév) 185 000 Ft

Nemcsak a gazdálkodáshoz szükséges alapvető ismeretanyagot szeretnéd megtanulni, hanem emellett speciális szakmai ismereteket is szeretnél elsajátítani? A Szegedi Tudományegyetem gazdálkodási és menedzsment (GM) alapképzése erre kínál neked lehetőséget.

Mi is a legfontosabb ismertetőjegye ennek a szaknak? A GM az elméleti megalapozottságot a gazdálkodási, üzleti és menedzsment ismeretek által diktált gyakorlatiassággal vegyítve vezet be a közgazdaságtani, szervezeti, üzleti, valamint a társadalomtudományos ismeretekbe. Az SZTE büszke a képzés folyamatos fejlődésére, mely így garantáltan naprakész és jól hasznosítható tudást közvetít. A nyelvoktatás és az üzleti kommunikáció oktatása különleges figyelmet élvez, hiszen az SZTE tisztában van a ténnyel: nem elég megszerezned a tudást, magabiztosan kommunikálnod is kell azt.

A hét féléves képzés végére vállalatok, a pénzügyi intézmények vagy különböző költségvetési szervezetek pénzügyi folyamatait és szervezeti rendszereit már át tudod látni, illetve be tudsz kapcsolódni munkád során valamelyik folyamatba. Az utolsó félévben szakmai gyakorlat teljesítése biztosítja, hogy szakmai tapasztalat birtokában végezd el a képzést. Számviteli szakfeladatok irányítására is alkalmassá válsz. Ha szívesebben foglalkoznál elemző munkával, a gazdálkodás különböző folyamatainak értékelésére és ellenőrzésére is megfelelő felkészítést kapsz. Az SZTE remek nemzetközi kapcsolatrendszere támogatja a külföldi tanulmányokat, érdemes élned a lehetőséggel.

Az SZTE tapasztalatai szerint az alapszakos diplomával a következő pozíciókban helyezkednek el a legtöbbször volt diákjaik: közgazdász, gazdasági elemző, gazdasági vezető, kontroller, befektetési szakértő, logisztikai tervező, kereskedelmi menedzser és vállalati referens. Ha inkább továbbtanulnál, akár az SZTE-n, akár más egyetemeken számos mesterképzés válik elérhetővé számodra.

A szak értékeléséhez jelentkezz be!


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Szerkezet
Tartalom