Gazdasági és vidékfejlesztési agrármérnöki

Szegedi Tudományegyetem

A szak értékelései >>
Agrár Szegedi Tudományegyetem

Adatok

Képzési formák: ANA, ANK, ALA, ALK
Képzési idő (félév) 7
Nappali önköltség (félév) 190 000 Ft
Levelező önköltség (félév) 175 000 Ft

Az alapszak nem kevesebb, mint hét korábbi képzés összevonásából keletkezett (agrármenedzser, gazdasági agrármérnöki, gazdasági mérnöki, tájgazdálkodási, területfejlesztési mérnök, vállalkozó menedzser, vidékfejlesztési agrármérnöki), ezért a mezőgazdasági termeléssel kapcsolatos sokféle részterületet lefed. Elsősorban akkor érdemes a szakot választanod, ha a mezőgazdasági ismeretek mellett a vezetési, irányítási feladatok is közel állnak hozzád.

Gazdasági és vidékfejlesztési agrármérnökként részt vehetsz a mezőgazdasági termelés megújításában, amely összefügg az európai uniós csatlakozás következtében szükséges változtatásokkal is. Mivel Magyarország gazdaságában a mezőgazdaság és az abból élők száma igen jelentős, folyamatosan szükség van az ilyen ismeretekkel rendelkező szakemberekre. A szak elvégzésével te is hozzájárulhatsz ahhoz, hogy az ágazatban rejlő kapacitásokat az ország minél jobban ki tudja használni, hogy versenyképes és korszerű mezőgazdaságunk legyen. Nagyon fontos a gazdálkodásból élők szempontjainak szem előtt tartása is, ezért a szakon a mezőgazdasági és gazdálkodási ismeretek elsajátítása mellett arra is felkészítenek, hogy a társadalmi, szociális szempontokat se hagyd figyelmen kívül.

A szak elvégzése után elhelyezkedhetsz a mezőgazdasági termelés, termékfeldolgozás, a kereskedelem vagy az ezekhez kapcsolódó más gazdasági, pénzügyi szektorokban. Ez azt jelenti, hogy a képzés akkor is jó választás számodra, ha saját vállalkozást tervezel, de akkor is ha, szívesen dolgoznál termelőknél, önkormányzatoknál, területfejlesztési tanácsokban, társadalmi szervezeteknél, érdekképviseleteknél vagy akár az állami szakigazgatási intézményekben.

A Szegedi Tudományegyetem Mérnöki Karának hét féléves képzése alatt elsősorban agrártudományi és közgazdasági jellegű tárgyakat tanulsz, amelyet vállalkozási, projektszervezési, vezetési, agrárpolitikai és jogi ismeretek egészítenek ki.

A szak értékeléséhez jelentkezz be!


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Szerkezet
Tartalom