Adatok

Képzési formák: ANA, ANK, ALA, ALK
Képzési idő (félév) 7
Nappali önköltség (félév) 210 000 Ft
Levelező önköltség (félév) 195 000 Ft

A képzett gépészmérnökökre folyamatosan nagy igény mutatkozik a munkaerőpiacon, ezért ha érdekelnek a mérnöki tudományok, azon belül is a különböző gépek és berendezések, és szeretnél biztos karriert magadnak, akkor érdemes fontolóra venned ezt az alapképzést.

A hét féléves alapszakon a termelésben alkalmazott gépek üzemeltetésére és fenntartására, a gépipari technológiák alkalmazására, az üzemi munka szervezésére és irányítására, illetve a műszaki fejlesztéssel, kutatással és tervezéssel kapcsolatos részfeladatok ellátására készítenek fel.

A Szegedi Tudományegyetemen a gépészmérnöki képzésnek a Mérnöki Kar ad otthont, amely azt oktatási célt tűzte maga elé, hogy a társadalom és a gazdaság fejlődését szolgáló, korszerű szaktudást adjon át a hallgatóknak, és így a piaci igényeknek megfelelő gyakorlati szakembereket képezzen. A kar felkészült oktatókkal és kutatókkal, valamint széles szakmai elismertséggel rendelkezik a műszaki karok között.

A tantervben a magas szintű elméleti megalapozottságot az ipari kapcsolatokon is alapuló, gyakorlatorientált képzéssel kombinálják. A kar gépészmérnöki alapszakjára jelentkező hallgatók az általános természettudományos és mérnöki alapismeretek, illetve a gépészmérnöki szakismeretek elsajátítása mellett mérnöki programozás (CAE) szakirányt választhatják.

A szak értékeléséhez jelentkezz be!


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Szerkezet
Tartalom