Adatok

Képzési formák: ANA, ANK, ALA, ALK
Képzési idő (félév) 6
Nappali önköltség (félév) 140 000 Ft
Levelező önköltség (félév) 140 000 Ft

A német amellett, hogy az Európai Unió egyik hivatalos nyelve, számos európai ország hivatalos nyelve is egyben. Az Szegedi Tudományegyetem felkészült szakemberekkel és remek nemzetközi kapcsolatokkal vonzza évről-évre a germanisztika szak német szakirányára azokat, akik Európa egyik befolyásos országát a nyelvén és a kultúráján keresztül igyekeznek jobban megismerni.

A germanisztikai képzés egyedülálló betekintést nyújt a német nyelvű kultúra vívmányaiba, melyek évszázadok óta meghatározó alakítói a világban uralkodó irodalmi és egyéb művészeti trendeknek. Amellett, hogy lehetőséged nyílik megismerkedni ezekkel az eredményekkel, német nyelvtudásod fejlesztésére is tökéletesen alkalmas ez a program. A tananyag négy részére különül el: bölcsészettudományi stúdiumok, germanisztikai közös tárgyak (más szakirányok hallgatóival együtt), a szakirányos tárgyak, illetve a szabadon választható tárgyak alkotják. Az SZTE-n egyedülállóan sokféle specializációs irányt választhatsz a német szakirány hallgatójaként: német nyelvű kultúrák stúdiuma, osztrák irodalom és kultúra specializáció (melyet egy speciális, osztrák szakkönyvtár is segít), fordítás és tolmácsolás, valamint nemzetiségi német specializáció is elérhető.

A diplomázást követően tanári vagy német nyelv és irodalom mesterképzésben tanulhatsz tovább az ország bármely egyetemén. Utóbbi esetben akár a doktori tanulmányok is kilátásba helyeződhetnek. De munkába is állhatsz: a gazdasági szféra, az EU szervei vagy más nemzetközi szervezetek, az idegenforgalom, a média vagy az államigazgatás is számít az itt megszerzett tudásodra.

 

A szak értékeléséhez jelentkezz be!


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Szerkezet
Tartalom