Adatok

Képzési formák: ANA, ANK, ALA, ALK
Képzési idő (félév) 8
Nappali önköltség (félév) 250 000 Ft
Levelező önköltség (félév) 250 000 Ft

A Szegedi Tudományegyetemen a gyógypedagógus képzése 2002 szeptemberében indult. A képzési struktúra átalakulása után, 2007 szeptemberében jött létre az önálló Gyógypedagógus-képző Intézet. A képzés célja olyan gyógypedagógus szakemberek képzése, akik sokoldalú, korszerű és folyamatosan továbbépíthető elméleti és gyakorlati tudás birtokában végzik a munkájukat.

A 7+1 féléves gyógypedagógia alapszakon 2011 óta három szakirányon folyik akkreditált képzés. Értelmileg akadályozottak pedagógiája, tanulásban akadályozottak pedagógiája és logopédia szakirányok közül választhatsz. A képzés a tradicionális gyógypedagógus-műveltség értékeit ötvözi a legfrissebb ismeretanyaggal, így átfogó és igazán naprakész képet kaphatsz a szakmáról. Az utolsó félévben egy intenzív szakmai gyakorlaton kell részt venned, amelynek során valós pedagógiai helyzetekben próbálhatod ki magad és fejlesztheted a képességeidet. A tehetséges hallgatók lehetőséget kapnak a színvonalas tudományos diákköri munkára, és a különféle ösztöndíjak révén külföldi partnerintézményeknél is gyarapíthatják a tudásukat.

A diplomád megszerzése után akár tovább is tanulhatsz, de a munkaerőpiacon is jó esélyeid vannak. Gyógypedagógusként munkádat szociális-, közoktatási, egészségügyi és gyermekvédelmi intézményekben végezheted. Az elhelyezkedési lehetőségek között egyre hangsúlyosabb szerepet kapnak a civil szervezetek, illetve az egyházi fenntartású intézmények is.

A szak értékeléséhez jelentkezz be!


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Szerkezet
Tartalom