Adatok

Képzési formák: ONA, ONK
Képzési idő (félév) 10
Nappali önköltség (félév) 750 000 Ft

Hivatásodnak érzed a beteg emberek segítését? Érdekel a biológia és a kémia, de úgy érzed az orvosi pályát nem éppen neked találták ki? Szeretnél versenyképes fizetést és megbecsült munkát? Jelentkezz gyógyszerész szakra!

Ahhoz, hogy bekerülj a szakra, biológiából és kémiából vagy fizikából kell emelt szintű érettségi vizsgát tenned. Ne aggódj, az emelt szintű vizsgáért a többletpontok továbbra is járnak.

A 10 féléves, osztatlan képzésben a tanulmányaid elsősorban biológiai és kémiai tárgyú tantárgyak köré csoportosulnak, de mivel a cél az, hogy a gyógyszer szakértője legyél, a gyógyszertervezéstől az előállításig számos ismeretet kell megszerezned az egyetemi tanulmányaid során. Emellett nyitottak számodra a külföldi lehetőségek is, hiszen a Gyógyszerésztudományi Kar cserepartneri kapcsolatban áll az amerikai Toledoi Egyetem (University of Toledo) Gyógyszerésztudományi Karával. Hogy jól érezd magad ezalatt az idő alatt, ahhoz nagyban hozzájárul az egyetem Gyógyszerésztudományi Karától három perc sétára található, a legmodernebb eszközökkel, reggeltől estig nyitva tartó menzával, fitnesz teremmel felszerelt kollégiuma.

Az öt év sikeres elvégzése után gyógyszerészdoktori diplomát (Pharm. D.) kapsz és az orvosokhoz és jogászokhoz hasonlóan jogosult leszel a dr. cím viselésére. Ezzel a szakmával mind belföldön, mind külföldön biztos álláslehetőség, versenyképes fizetés és sokrétű munkalehetőség (gyógyszertár, gyógyszergyár, klinikai és kórházi gyógyszerészet, oktatás, kutatás, gyógynövényes szakterületek, szakigazgatás) vár rád a jövőben.

A szak értékeléséhez jelentkezz be!


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Szerkezet
Tartalom