Adatok

Képzési formák: ANA, ANK, ALA, ALK
Képzési idő (félév) 6
Nappali önköltség (félév) 158 000 Ft
Levelező önköltség (félév) 158 000 Ft

Ha érdekel a könyvtárismeret és a kapcsolódó informatikai feladatok világa, a Szegedi Tudományegyetem kiemelkedően hallgatóbarát képzésére mindenképpen érdemes jelentkezned! Az ország egyik legszínvonalasabb képzését egy összetartó, egymást segítő közegben élvezheted.

Az informatikus könyvtáros alapképzés során a szakma számos aspektusáról tanulni fogsz. Elsőként a könyvtár- és tájékoztatásügy alapjaiba kapsz bevezetést. Korunk kihívásainak megfelelően a képzés talán legfontosabb részét az információs szolgáltatások működtetése és a számítógépes szakirodalmi rendszerek kezelése adják. Megtanulod, hogyan lehet a sokféle adathordozó (könyvtől az internetig) információáradatát felhasználóbaráttá tenni. Arról is szó lesz, hogyan kell a dokumentumokat gyűjteni, feldolgozni, tárolni és közreadni.  Természetesen szakmai gyakorlatra is lesz lehetőséged, amit Szeged számtalan könyvtárának valamelyikében tudsz eltölteni.

S hogy mi teszi az SZTE képzését hallgatóbaráttá? Egyrészt a széles körben elismert szaktudású oktatók emberközelisége: amellett, hogy a tanulmányaid kapcsán bármikor fordulhatsz hozzájuk bizalommal, szakmai kiválóságod kibontakoztatásában is örömmel segítenek és felkészítenek különböző versenyekre, ha ehhez érzel kedvet magadban. Specializációs lehetőségként elindul majd a tartalomfejlesztő szakirány is. Másrészt az SZTE Karrierirodája és Tehetségpontja is folyamatosan személyre szabott fejlődés lehetőségeket kínál neked előadások, workshopok vagy egyéni tanácsadás formájában.

Diplomázás után folytathatod a tanulmányaidat az SZTE-n informatikus-könyvtáros, vagy kulturális örökség tanulmányok mesterképzésben. De vár a munka világa is: az SZTE informatikus könyvtáros képzésén végzettek elsöprő többsége szinte azonnal állást kap. Könyvtárosként települési, gyerek- vagy iskolai, vagy egyetemi tudományos könyvtárakban tudsz elhelyezkedni. Dolgozhatsz kiadónál, a médiában vagy olyan nagyobb cégnél is, ahol a nagy mennyiségű információ kezelésére külön szakembert foglalkoztatnak.

A szak értékeléséhez jelentkezz be!


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Szerkezet
Tartalom