Adatok

Képzési formák: ONA, ONK, OLK
Képzési idő (félév) 10
Nappali önköltség (félév) 176 000 Ft
Levelező önköltség (félév) 154 000 Ft

Ha ügyvéd, bíró, magyar vagy európai uniós tisztviselő szeretnél lenni, akkor mindenképpen jogász szakot kell végezned. A Szegedi Tudományegyetem jogi képzése az ország egyik legelismertebb programja. Oktatói között neves elméleti és gyakorlati szakembereket találsz, akik a jogi pálya minden vonatkozását jól ismerik, mert ügyvédként, bíróként vagy éppen nagykövetként is dolgoznak.

A képzés elején társadalomtudományi bevezető tárgyakat (szociológia, filozófia) hallgatsz, hogy el tudj igazodni a társadalom és a gazdaság világában. Ezzel párhuzamosan a jogi tárgyak elméletét tanulod (jogtörténet, jogelmélet). A képzés gerincét a jogi szaktárgyak adják (polgári, büntető-, alkotmány-, nemzetközi jog). A program során nemcsak elméleti tárgyakat hallgatsz, hanem gyakorlati óráid is lesznek bőven, amik felkészítenek arra, hogy megszerzett tudásodat azonnal tudd használni. A SZTE Spanyolországtól Finnországig számos külföldi partneregyetemmel rendelkezik, azaz könnyen tanulhatsz néhány félévet külföldön is. Az erre való felkészülésben a jogi szaknyelvi órák nyújtanak segítséget.

A SZTE jogász képzésének sikerét mutatja, hogy hallgatói számos magyar és nemzetközi versenyen szerepelnek sikerrel. A munkaerő-piaci visszajelzések alapján szegedi jogászdiplomával könnyen el lehet helyezkedni. Jogi diplomával számos pálya nyitva áll előtted: lehetsz ügyvéd, bíró, ügyész, közjegyző, dolgozhatsz az államigazgatásban, vagy önkormányzatnál például jegyzőként. Számos vállalat is keres jogászt. De diplomád nemzetközi színtéren is hasznos lesz: jogászként akár diplomáciai pályára is léphetsz vagy az Európai Unió valamelyik szervezetének alkalmazottja is lehetsz.

A szak értékeléséhez jelentkezz be!


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Szerkezet
Tartalom