Keleti nyelvek és kultúrák [altajisztika]

Szegedi Tudományegyetem

A szak értékelései >>
Bölcsészet Szegedi Tudományegyetem

Adatok

Képzési formák: ANA, ANK
Képzési idő (félév) 6
Nappali önköltség (félév) 140 000 Ft

Érdekelnek a török és mongol nyelvet beszélő népek és kultúrájuk? Kíváncsi vagy a török-magyar történeti kapcsolatok nyelvi hátterére? A Szegedi Tudományegyetem hirdeti meg Magyarországon az egyetlen keleti nyelvek és kultúrák, altajisztika szakirányt alapképzésben, tehát ha a válaszod két „igen”, itt a helyed!

A három év során izgalmas társadalomtörténeti, kultúrtörténeti és nyelvi órákat hallgathatsz. Olyan tárgyak szerepelnek például az órarendben, mint: az ókori és a keleti kultúrák nyelvei, az ókor és a kelet írásai, az ókori és a keleti kultúrák vallásai, az ókori és a keleti népek történelme. A képzés célja, hogy a törökországi török nyelvet középfokon, egy másik altáji nép nyelvét (jelenleg a kazak vagy a burját) pedig legalább alapfokon elsajátítva, az altáji nyelvcsaládhoz tartozó nyelveken beszélő népek történetéről, kultúrájáról alapos ismeretekkel rendelkezz a harmadik év végére. A számos nyelvgyakorlat és az anyanyelvi lektorok nagy segítségedre lesznek ebben a folyamatban. Az SZTE kiváló kapcsolatokat ápol több törökországi egyetemmel is!

A keleti nyelvek és kultúrák alapszak altajisztika szakirányú alapképzése több mesterképzés keretében is folytatható az alapszakos diploma megszerzése után. Az SZTE az altajisztika mesterképzésén is maradhatsz, de ugyanígy a török illetve mongol mesterképzés is elérhető az ELTE kínálatában. Olyan kompetenciákat is elsajátítasz, melyek alkalmassá tesznek az alapszakos képzésük utáni elhelyezkedésre például a kulturális és gazdasági élet, idegenforgalom, közigazgatás területén.

 

A szak értékeléséhez jelentkezz be!


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Szerkezet
Tartalom