Adatok

Képzési formák: ANA, ANK, ALA, ALK
Képzési idő (félév) 6
Nappali önköltség (félév) 200 000 Ft
Levelező önköltség (félév) 200 000 Ft

A kémia számos specifikus kutatási területet segít eredményeivel. Lenne kedved bekapcsolódni a vegyipar vagy a gyógyszeripar fejlesztéseibe? Esetleg a kémia tanításának ötletével kacérkodsz? Az első lépés mindenképp a kémia szak, a Szegedi Tudományegyetem pedig felkészült oktatókat és korszerű laborrendszert biztosít számodra elvégzéséhez.

A tananyag felépítése természetesen nagyon változatos, csak ízelítőül: matematikából, fizikából, informatikából, általános, fizikai, analitikai, környezeti, szervetlen és szerves kémiai, radiokémiai, kolloidkémiai, anyagszerkezeti, valamint kémiai technológiai ismeretek kerülnek terítékre. A tudományág természetéből adódóan számos üzemlátogatáson és laborgyakorlaton veszel majd részt, utóbbira teljesen felújított, a 21. század kihívásainak megfelelő körülmények között lesz lehetőséged. Már a második szemesztertől szakirányon szerezhetsz speciális ismereteket: vegyész, analitikai és technológusi, valamint kémia tanári szakirányok várják a jelentkezésedet. Akár már BA-s tanulmányaid alatt bekapcsolódhatsz a tanszéki kutatásokba, a tehetséggondozás keretein belül pedig arra is felkészítenek, hogy versenyeken indulj eredményeiddel. A képzés három éve alatt elsajátítod a legfontosabb kémiai laboratóriumi módszerek elvét és gyakorlati alkalmazhatóságát. Az adott területeken a napi műszer-üzemeltetési és rutinmérési feladatok ellátására is képessé válsz, ugyanúgy, ahogy  a laboratóriumi nagyműszerek működtetésére.

Hogy mi vár rád a diploma után? Továbbtanulási lehetőség az SZTE-n vagy más hazai illetve külföldi egyetemen. De laboratóriumi vagy ipari/üzemi operátor is lehetsz kutatóintézetekben, vegy- és gyógyszeriparban, környezetvédelemben, vagy kémiai tudást igénylő feladatokat láthatsz el igazgatási vagy környezetgazdálkodási intézményekben és a környezetvédelem területén.

A szak értékeléséhez jelentkezz be!


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Szerkezet
Tartalom