Kommunikáció és médiatudomány

Szegedi Tudományegyetem

A szak értékelései >>
Társadalomtudomány Szegedi Tudományegyetem

Adatok

Képzési formák: ANA, ANK, ALK
Képzési idő (félév) 6
Nappali önköltség (félév) 193 000 Ft
Levelező önköltség (félév) 212 000 Ft

Az információs társadalom korában a kommunikáció átszövi mindennapjainkat, ezért a kommunikáció tanulmányozása izgalmas, dinamikus, és széleskörű elhelyezkedési lehetőségeket ígér. A Szegedi Tudományegyetem (SZTE) Magyarország egyik legjobb kommunikációs képzését nyújtja.

Az egyik legfrissebb felsőoktatási rangsor szerint egyenesen a legjobb vidéki kommunikáció szakos képzés található Szegeden. A képzés során a hallgatók megszerzik a kommunikáció elméleti ismereteinek alapjait, és bevezetést kapnak más bölcsészet- és társadalomtudományokba (például antropológia, nyelvészet). Az SZTE-n kivételesen sok, öt szakirány közül lehet választani: nyomtatott sajtó, elektronikus sajtó, médiainformatika, public relations (PR), nemzetközi kommunikáció, valamint turizmus.

A gyakorlati képzés kiterjed a kommunikáció minden formájára, legyen szó akár írásról, fotó- kép- és videóalkotásról, vagy éppen a multimédia használatáról. A gyakorlati képzés minőségét biztosítja, hogy az egyetem jól felszerelt TV-stúdióval és médiainformatikai laborral is rendelkezik. Szakmai gyakorlatodat hírügynökségeknél, újságnál, televíziónál vagy éppen a Móra Ferenc Múzeumnál is töltheted. Ugye sokszínűen hangzik? A SZTE kommunikáció szakos hallgatói többek között belga, spanyol, osztrák és román egyetemeken tölthetnek el egy Erasmus-félévet.

Az SZTE-n szerzett diploma nemzetközi versenyképességéről az egyetem nyelvtanfolyamai is gondoskodnak. A diploma megszerzése után bármelyik médiumnál, vállalat vagy kormányzati szerv kommunikációs osztályán, reklámügynökségnél vagy éppen piackutató cégnél fogsz tudni elhelyezkedni. Ha továbbtanulnál, akkor a SZTE kommunikáció és médiatudomány szakon indít MA-képzést, de más egyetemek mesterképzései is várják a jelentkezésed.

A szak értékeléséhez jelentkezz be!


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Szerkezet
Tartalom