Adatok

Képzési formák: ANA, ANK, ALA, ALK
Képzési idő (félév) 7
Nappali önköltség (félév) 200 000 Ft
Levelező önköltség (félév) 200 000 Ft

Ha érdekel a környezetvédelem, foglalkoztatnak az ökológiai kérdések, akkor érdemes a Szegedi Tudományegyetem Természettudományi és Informatikai Kara Környezeti Intézetének képzéseit számításaidba venned. A kétszintű képzésre való átállás után a népszerű környezettudományi BSc mellett a 2007/2008-as tanévtől elindult a környezetmérnök képzés is ötven, majd a következő évben már közel százfős létszámmal. A szak méltán népszerű a hallgatók körében az oktatás magas színvonala miatt, amelyre a tanári kar és az intézmény környezeti képzések terén szerzett tapasztalata szolgálnak biztosítékul.

A környezetmérnök alapképzés, mint ahogy a mérnöki képzések általában, hét féléves, azaz egy félévvel hosszabb, mint a környezettudományi alapszak. Ha erre a szakra jelentkezel, akkor az általános természettudományos alapismeretek, illetve a környezettudományokkal kapcsolatos elméleti és gyakorlati szakismeretek mellett mérnöki tudást is elsajátíthatsz. Így a diploma megszerzésével a környezetvédelem területén jelentkező, mérnöki ismereteket és hozzáállást igénylő feladatok és problémák megoldására leszel alkalmas. Elhelyezkedhetsz az ipar vagy a mezőgazdaság területén, különböző szolgáltatóknál, de akár a települési önkormányzatoknál is műszaki és környezetvédelmi szaktudást igénylő pozíciókban.

Szegeden a képzés hét féléve alatt környezettechnológus mérnök, élelmiszeripari környezetmérnök, környezeti biotechnológus mérnök, levegőtisztaság védelmi mérnök és környezetállapot értékelő mérnök specializációkra szakosodhatsz.

Ha szeretnél továbbtanulni, azt is megteheted, többek között a kar környezetmérnök mesterképzésén, majd ezt követően a doktori programokon.

A szak értékeléséhez jelentkezz be!


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Szerkezet
Tartalom