Adatok

Képzési formák: ANA, ANK, ALA, ALK
Képzési idő (félév) 6
Nappali önköltség (félév) 140 000 Ft

Széles látókörű humán értelmiségiként látod magad a jövőben? Te is szeretnél hozzátenni a magyar nyelvű műveltséghez kutatóként, vagy tanárként népszerűsítenéd azt a közoktatásban? A Szegedi Tudományegyetem magyar alapszakának oktatói minden eshetőségre fel vannak készülve és örömmel bocsátják rendelkezésedre idejüket és tudásukat.

A képzés célja, hogy magabiztosan igazodj el mind a világirodalom, mind a magyar irodalom legfontosabb produktumai között. Nem kevésbé lényegesek a nyelvtudományhoz kapcsolódó tantárgyak. Az SZTE magyar képzésének magas színvonalához jelentősen hozzájárul a számos szakirányi és specializációs szakosodási lehetőség. Elméletben minden lehetőség elérhető, ha megfelelő számú jelentkező érdeklődik. A választható szakirányok az alábbiak: finnugor, irodalomtudomány, művelődéstudomány, neolatin, nyelvmentor, nyelvtechnológia, színháztörténet és ügyvitel. Ezen kívül az SZTE specializációkat is meghirdet: alkalmazott nyelvészet, anyanyelvi asszisztens, irodalmi szerkesztő, irodalomelmélet, klasszikus magyar irodalom, magyar, mint idegen nyelv (hungarológia), modern magyar irodalom, nyelvtudomány, nyelvtörténet, reneszánsz- és barokk kultúra, textológia, és összehasonlító irodalom- és kultúratudomány.

Könnyen lehet, hogy diplomázáskor úgy érzed, hosszabban szeretnél ezen a tudományterületen időzni akár művészi, akár tudományos érdeklődésed okán, ebben az esetben a diszciplináris mesterképzések (Szegeden is) várják a jelentkezésed. A tanári pálya szintén jó választás lehet, de ezt a döntést már az alapszak végzése során meg kell hoznod a felvételi követelmények sikeres teljesítéséhez. A munka világában mindenhol szívesen alkalmaznak majd, ahol sokszínű humán műveltségre vagy kifogástalan magyar nyelvű kommunikációra (mindenekelőtt a média és az igazgatási rendszerek) van szükség.

 

A szak értékeléséhez jelentkezz be!


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Szerkezet
Tartalom