Adatok

Képzési formák: ANA, ANK, ALA, ALK
Képzési idő (félév) 6
Nappali önköltség (félév) 200 000 Ft
Levelező önköltség (félév) 200 000 Ft

Mindig is a számok bűvkörében éltél? Már egész kicsi korod óta szenvedélyed a matematika és ezzel szeretnél foglalkozni a jövőben is? Jelentkezz matematika alapszakra!

A matematika alapképzési szakon erős alapokra tehetsz szert a matematika főbb területein. A hat féléves képzés végére képes leszel olyan feladatok megoldására, amelyekhez analitikus gondolkodásra és problémamegoldó készségre van szükség. A feladatok sokrétűek lehetnek.

Ne ijedj meg, senki nem tudhat elsőre mindent, lehetőséged van a középiskolából hozott esetleges hiányosságaid pótlására, a felzárkózáshoz az oktatóktól kapsz segítséget. Részben a középiskolás anyag ismétlését és a hiánypótlást szolgálják az első féléves bevezetés a matematikába illetve praktikum tárgyak. Ezek a tárgyak mindenki számára kötelezőek, ha viszont nagyon otthon vagy a témában, szeptemberben megírhatsz egy úgynevezett kiléptető dolgozatot, amivel megajánlott jegyet szerezhetsz, így mentesülsz az óralátogatás alól. Sőt, még arra is van lehetőséged, hogy magad válaszd meg, hogy az egyes tárgyakat milyen szinten szeretnéd tanulni. Az is lehetséges, hogy különböző tárgyakat különböző szinten vegyél fel. Érdeklődésednek megfelelően specializálódhatsz is. A specializációkat a harmadik félévtől hirdetik meg, ezek a mesterképzésre készítenek fel, nem kötelező jellegűek. Választhatsz matematikus, alkalmazott matematikus és a matematikatanári szakirány közül. Az első két szakirányon mélyebb elméleti ismeretekre teszel szert a matematika egyes területein, a tanári szakirányon a matematika mellett alapozó pedagógiai és pszichológiai tárgyakat is tanulsz.

Alapdiplomával a kezedben is rengeteg lehetőséged van az elhelyezkedésre. Dolgozhatsz bank, biztosítás, pénzügy (kockázatelemzőként, termékfejlesztőként), a felsőoktatás (tudományos munkatársként) az informatika (rendszerszervezőként), vagy a tudományos kutatások ( tudományos ügyintéző) területein.

A szak értékeléséhez jelentkezz be!


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Szerkezet
Tartalom