Adatok

Képzési formák: ANA, ANK, ALA, ALK
Képzési idő (félév) 7
Nappali önköltség (félév) 200 000 Ft
Levelező önköltség (félév) 200 000 Ft

Mindened az informatika és a jövődet is a számítógépek közelében képzeled el? Bírod a programozást, de a hardverek sem állnak távol tőled? Egy igazán innovatív mérnöki szakmát szeretnél? Válaszd a mérnökinformatikus alapszakot!

A hét féléves képzés célja, hogy olyan szakember váljon belőled, aki képes a műszaki informatikai rendszerek és szolgáltatások telepítésére, üzemeltetésére, aki fejlesztéseket és kivitelezéseket hajt végre, és el tudja látni az adat- és programrendszerek tervezési, létrehozási feladatait. Az igazán mély és összetett szaktudás megszerzésében több tanszékcsoport és azok kiváló oktatói lesznek a segítségedre. Az informatikai és mérnöki képzést az Informatikai Tanszékcsoport végzi, a matematika tárgyak oktatásában a Matematikai Tanszékcsoport, a fizika tárgyak oktatásában az Fizikus Tanszékcsoport, míg a gazdasági és humán tárgyak esetében a Gazdaságtudományi Kar vállal szerepet. Az alapképzés alatt elsajátítod a műszaki alkotások tervezési, fejlesztési és létrehozási feladatait, és megszerzed azt a gyakorlati tudást, amelyre szükség van az informatikai és információs infrastrukturális rendszerek telepítési és üzemeltetési feladatainak ellátásához. Megtanulsz majd programozni objektum orientált és vizuális programozási környezetben, alkalmazod a szoftverfejlesztési metodikákat és használod a fejlesztési eszközöket. Képes leszel az információs rendszerek modellezésére, a teljesítmény és megbízhatósági jellemzők szimulációs vizsgálatára. Mindemellett értesz majd a korszerű, általános célú operációs rendszerek telepítéséhez, konfigurálásához, hibaelhárításához, üzemeltetéséhez, valamint a továbbfejlesztéséhez.

A diploma megszerzése után tanulmányaidat mesterképzésben folytathatod, de a munkaerőpiacon is remek esélyekkel indulsz, ugyanis manapság szinte nincs olyan vállalat, vállalkozás, szervezet, ahol ne használnának számítógépeket. Ahol pedig számítógép van, ott szükség van hozzáértő szakemberekre is.

A szak értékeléséhez jelentkezz be!


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Szerkezet
Tartalom