Mezőgazdasági és élelmiszeripari gépészmérnöki

Szegedi Tudományegyetem

A szak értékelései >>
Agrár Szegedi Tudományegyetem

Adatok

Képzési formák: ANA, ANK, ALA, ALK
Képzési idő (félév) 7
Nappali önköltség (félév) 180 000 Ft
Levelező önköltség (félév) 175 000 Ft

Jobban kedveled a vidéki életet, mint a nagyvárosok zaját? A jövődet a mezőgazdaság területén képzeled el, de a mérnöki vonal is közel áll hozzád? Mindig is érdekelt a mezőgazdaságban, élelmiszeriparban használt gépek felépítése, működése? Jelentkezz mezőgazdasági és élelmiszeripari gépészmérnök alapszakra!

A képzés célja, hogy olyan szakember legyél, aki képes a gépészeti, műszaki és technológiai berendezések fejlesztési részfeladatainak megoldására, aki tudja irányítani a termelést, és üzemeltetni a gépeket. A törzsanyag részeként először megismered az alapvető természettudományos (matematika, fizika, műszaki kémia, mechanika, informatika) valamint a gazdasági és humán ismereteket (mikro- és makroökonómia, vállalkozásgazdaságtan, gazdasági jog, menedzsment ismeretek, EU agrárpolitika) A szakmai törzsanyag részét képezi többek között az anyagismeret, gépelemek, elektro- és irányítástechnika, gépszerkezettan, gyártástechnológia, települési környezetmérnöki ismeretek, környezettechnika, élelmiszeripari gépek és berendezések valamint a munkavédelem. Érdeklődésednek megfelelően két szakirány – élelmiszeripari gépész, környezet-informatika – közül választhatsz, az elsajátítandó differenciált szakmai ismereteid ehhez igazodnak majd. A diplomád megszerzéséhez kötelező szakmai gyakorlaton is részt kell venned, amely két részből tevődik össze. Az első rész a szakmai elméleti képzéshez kapcsolódik, időtartama legalább három hét. Ezen felül teljesítened kell egy egész féléves szakmai gyakorlatot is.

Az alapképzés elvégzése után alkalmas leszel településmérnöki és településüzemeltetési feladatok ellátására az önkormányzatoknál, vállalkozások irányítására, termelési folyamatok előkészítésére, üzemeltetési és szakhatósági feladatok ellátására, üzemi munka szervezésére, irányítására. De dolgozhatsz szakoktatóként vagy szaktanácsadóként is.

A szak értékeléséhez jelentkezz be!


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Szerkezet
Tartalom