Adatok

Képzési formák: ANA, ANK, ALA, ALK
Képzési idő (félév) 7
Nappali önköltség (félév) 190 000 Ft
Levelező önköltség (félév) 175 000 Ft
Angol önköltség (félév) 240 000 Ft

A Szegedi Tudományegyetem Mezőgazdasági Karán és jogelőd intézményeiben már 1896 óta folyik agrártudományi képzés, ezért ha érdekel a mezőgazdaság, akkor érdemes megfontolnod, hogy ezt az egyetemet válaszd. A mezőgazdasági mérnöki BSc képzés felkészít arra, hogy különböző méretű agrárvállalkozások termelői, vezetési és szervezési feladatait ellásd, de ha önálló vállalkozást szeretnél, akkor is megfelelő számodra a szak. Szegeden ráadásul korszerű tangazdaságban sajátíthatod el a gyakorlati ismereteket, részt vehetsz a Karon folyó tudományos munkában, vagy akár nemzetközi kapcsolatokra is szert tehetsz.

A képzés elvégzése után nemcsak a logisztikához, az agrár-infrastruktúra kialakításához, a legkorszerűbb gazdasági technológiákhoz, a növénytermesztéshez, állattenyésztéshez, környezetvédelemhez, de a mezőgazdasági piac működéséhez, és a feldolgozás és forgalmazás kérdéseihez is érteni fogsz. Így nemcsak az előbb említett agrárvállalkozási szférában, hanem kereskedelmi, pénzügyi, biztosítási, sőt, államigazgatási területen is elhelyezkedhetsz.

Ebből is látszik, hogy a hét féléves szak széleskörű ismereteket nyújt a hallgatók számára. A közös alapozó természettudományos, agrártudományi, jogi, gazdasági és menedzsment ismeretek elsajátítása mellett mindenki egy választott specializációra szakosodhat a képzés során. Szegeden igazán bő a választék, hiszen sokféle mezőgazdasági részterületet lefedő szakirány közül lehet választani: agrárgazdasági és logisztikai, kertészeti és növényvédelmi, mezőgazdasági környezetvédelmi, mezőgazdasági vállalkozói valamint társállattenyésztői. A képzésnek emellett a szakmai gyakorlatok is szerves részei.

A karon folyó képzés színvonalát mutatja, hogy Szeged a világ 200 legjobb felsőoktatási intézménye közé került agrárképzési kategóriában 2013-ban a QS felmérése alapján.

A szak értékeléséhez jelentkezz be!


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Szerkezet
Tartalom