Molekuláris bionika mérnöki

Szegedi Tudományegyetem

A szak értékelései >>
Műszaki Szegedi Tudományegyetem

Adatok

Képzési formák: ANA, ANK
Képzési idő (félév) 7
Nappali önköltség (félév) 200 000 Ft

A molekuláris bionika egy olyan különleges interdiszciplináris, azaz több tudományból merítő új szakterület, amely képes kapcsolatot teremteni a biológia, az informatika és mérnöki tudományok között. A bionika kifejezés már eleve azt jelenti, hogy a szakterület művelői a természet és a technika, a műszaki tudás összekapcsolására törekednek. Ezért ha szereted a biológiát és a legújabb technológiák is érdekelnek, akkor a szak igazán neked való. Egy nagyon új - de a jövőben valószínűleg egyre nagyobb jelentőségre szert tevő - tudományról van szó, éppen ezért Magyarországon egyelőre csak két intézményben tanulhatsz ezen a szakon, és azok is csak pár éve indultak el, így az elsők között lehetsz, akik ezzel a szaktudással rendelkeznek hazánkban.

A Szegedi Tudományegyetem Természettudományi és Informatikai Karán 2010 óta lehet molekuláris bionikát hallgatni. A hét féléves képzés alapját a szükséges természettudományos (biológia, kémia, fizika, matematika) és informatikai ismeretek elsajátítása jelenti. Az elméleti tárgyak mellett a gyakorlati, főként laboratóriumi kurzusok is nagyon fontos részei a tanagyagnak. A szak elvégzésével a molekuláris biológia és az informatika és az elektronika területén olyan tudás birtokába jutsz, amellyel elhelyezkedhetsz a kutatás-fejlesztésben bionikával foglalkozó tudományos kutatóintézetekben vagy új technológiák kifejlesztésén dolgozó laboratóriumokban, de akár az ipari termelésben is (gyógyszeripar, orvosi biotechnológiai, nanotechnológiai ipar )

Szegeden korszerű műszerekkel és berendezésekkel dolgozva mélyedhetsz el ebben az izgalmas tudományban, ráadásul az egyetem szoros kapcsolatot tart fenn különböző kutatóintézetekkel is, így gyakorlati tudásodat még jobban elmélyítheted.

 

A szak értékeléséhez jelentkezz be!


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Szerkezet
Tartalom