Munkaügyi és társadalombiztosítási igazgatási

Szegedi Tudományegyetem

A szak értékelései >>
Jog Szegedi Tudományegyetem

Adatok

Képzési formák: ANA, ANK, ALK
Képzési idő (félév) 6
Nappali önköltség (félév) 132 000 Ft
Levelező önköltség (félév) 132 000 Ft

Szívesen mélyednél el a szociális ellátórendszerek jogi alapjaiban? Segítenél nap mint nap másoknak abban, hogy különböző állami juttatásokat a megfelelő formában igényeljenek és kapjanak meg? A Szegedi Tudományegyetem munkaügyi és társadalombiztosítási igazgatási alapszakán erre készítenek fel téged.

A hat félév célja, hogy magabiztos jogi és szakmai ismeretekre szert téve kerülj olyan pozícióba, amelyben önálló hatáskörben foglalkozhatsz a munkaügyi és társadalombiztosítási ügyekkel. Ha a munkaügyi kapcsolatok szakirányt kezded el, akkor a vállalatokon, intézményeken belüli munkaügyi kapcsolatok lebonyolítására, a különböző érdekképviseletek és a munkáltatók közötti mediációra, konfliktuskezelésre irányul a képzésed. Emellett természetesen azzal az adminisztrációs területtel is behatóan megismerkedsz, amely az állam szerepvállalását segíti elő a munkaügy területén. A társadalombiztosítási szakirány kifejezetten szociális ellátásokra szakosodik, a szűkebb szakterületi ismeretek között négy téma emelkedik ki: egészségbiztosítás és egészségügyi ellátások, nyugellátások (például nyugdíj, árvaellátás), magánbiztosítás, illetve a szociális ellátórendszerek finanszírozása.

A munkaügyi kapcsolatok szakirány elvégzése felruház mindazokkal a készségekkel, amelyekre egy HR (human resource) felelősnek szüksége lehet a közigazgatásban vagy a vállalati szférában. A társadalombiztosítási szakirányról kikerülve különböző biztosítóknál (társadalombiztosító, magánbiztosító) vállalhatsz munkát, de adóigazgatási vagy költségvetési szervek is számíthatnak a munkádra. A munkaügyi és társadalombiztosítási alapszakra ugyanilyen elnevezésű mesterképzés is épül.

A szak értékeléséhez jelentkezz be!


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Szerkezet
Tartalom