Adatok

Képzési formák: ANA, ANK, ALA, ALK
Képzési idő (félév) 7
Nappali önköltség (félév) 210 000 Ft
Levelező önköltség (félév) 195 000 Ft

Érdekel a műszaki vonal, de gazdasági területen is szívesen dolgoznál? Pörgős vagy és bírod az összetett feladatokat? Jól kommunikálsz és jó kapcsolatteremtőnek tartod magad? Akkor a műszaki menedzser alapszakot neked találták ki!

A képzés célja, hogy olyan szakember legyél, aki megfelelő természettudományos, műszaki, gazdálkodási és szervezéstudományi ismeretekkel rendelkezik ahhoz, hogy meg tudja oldani a termékek és szolgáltatások anyagi, informatikai, pénzügyi és humán folyamatainak a menedzselését. Ehhez először el kell sajátítanod az alapozó, gazdasági és humán ismereteket. Ezek közé tartoznak többek között a természettudományos alapismeretek (matematika, alkalmazott informatika, fizika, kémia, biológia, mechanika), a mikro-és makroökonómia, a gazdaságstatisztika, a számvitel, a vállalkozásgazdaságtan, valamint a humán ismeretek. A szakmai törzsanyag része például a műszaki ábrázolás, az informatika, a gyártási és technológiai ismeretek, a menedzsment, a pénzügy, és az államigazgatási- jogi ismeretek. Az alapszakon három szakirány – logisztikai, energetikai, információtechnológiai – közül választhatsz, a differenciált szakmai ismereteid a választásodtól függően alakulnak majd. A diplomád megszerzéséhez részt kell venned egy négy hetes, összefüggő szakmai gyakorlaton is.

Az alapfokozat sikeres megszerzése után alkalmas leszel a műszaki technológiai, gyártási, logisztikai, minőségbiztosítási és informatikai folyamatok irányítására, szervezésére, ellenőrzésére. Tudsz majd készíteni üzleti terveket, elvégezhetsz döntés előkészítési feladatokat, képes leszel innovációs stratégiák megvalósítására, munkahelyi csoportok irányítására illetve az emberi erőforrás menedzselés feladatainak ellátására. Lesz rálátásod a számviteli rendszerekre, és tudod elemezni a versenytársak lehetőségeit.

A szak értékeléséhez jelentkezz be!


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Szerkezet
Tartalom