Adatok

Képzési formák: ANA, ANK, ALA, ALK
Képzési idő (félév) 7
Nappali önköltség (félév) 176 000 Ft
Levelező önköltség (félév) 176 000 Ft

Ha érdekelnek a műszaki ismeretek, de egyben a tanári pálya is vonz, akkor érdemes megfontolnod a műszaki szakoktató alapképzésre való jelentkezést. Ez a képzés iskolákban, tanműhelyekben, felnőttoktatási és szakképző intézményekben jogosít fel tanításra, elsősorban laborok, és más gyakorlati foglalkozások vezetésére.

A Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Pedagógusképző Karának alapszakja azoknak ajánlott, akik legjobban az informatika iránt érdeklődnek, hiszen itt ezen a szakirányon folyik a műszaki szakoktatók képzése. Fontos megjegyezni, hogy a megfelelő szaktárgyi érettségi vizsgák mellett a szakra jelentkezőknek igazolt informatikai jellegű szakképzettséggel is kell rendelkezniük ahhoz, hogy bekerülhessenek a szakra.

A műszaki szakoktató - informatika képzés hét féléves. A pedagógiai, kommunikációs, oktatás-módszertani, azaz a tanári ismeretekhez kapcsolódó tárgyak mellett természettudományos és informatikai (programozás, digitális technika, adatbázisok, operációs rendszerek, multimédia stb.) órák szerepelnek a tantervben.

A szak elvégzése az oktatási tevékenység mellett a továbbtanulásra is felkészít, ezért azok számára is megfelelő, akik informatikai vagy műszaki tanári területen MSc tanulmányokat szeretnének folytatni az alapdiploma megszerzése után.

A szak értékeléséhez jelentkezz be!


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Szerkezet
Tartalom