Adatok

Képzési formák: ANA, ANK, ALK
Képzési idő (félév) 6
Nappali önköltség (félév) 209 000 Ft
Levelező önköltség (félév) 187 000 Ft

Ha érdekel a globalizáció, a nemzetközi politika és az Európai Unió világa, akkor számodra a nemzetközi tanulmányok szak a legjobb választás. A Szegedi Tudományegyetem nemzetközi tanulmányok képzését megosztva végzik a jogi, a gazdaságtudományi, a természettudományi és a bölcsészettudományi karok, azaz az összes érintett tudomány legjava van ebbe a programba belesűrítve.

A képzés során bevezetést kapsz a rokon társadalomtudományokba (közgazdaságtan, jog, politológia, szociológia), részletesen tanulsz az Európai Unióról, a diplomácia és a biztonságpolitika világáról, Magyarország helyéről a nagyvilágban, a nemzetközi gazdaságról, aktuális nemzetközi problémákról és konfliktusokról. Olyan izgalmas tárgyakat is hallgathatsz, mint a titkosszolgálatok szerepe a nemzetközi politikában, európai uniós projektek menedzsmentje, protokoll vagy éppen kultúrdiplomácia. A diploma megszerzéséhez két nyelvvizsgára lesz szükséged, ennek érdekében az egyetem számos szaknyelvi kurzust kínál fel. Az SZTE gazdag európai kapcsolatrendszerén keresztül könnyen el tudsz tölteni egy félévet akár külföldön is.

Miután megszerezted BA diplomádat, számos helyen el tudsz helyezkedni. A Külügyminisztérium, az államigazgatás és az Országgyűlés külügyi és európai integrációs részlegei, nagyobb önkormányzatok, alapítványok, médiumok és vállalatok is szívesen alkalmaznak ilyen végzettségű szakembereket. Ha továbbtanulnál, akkor az SZTE nemzetközi tanulmányokból MA-képzést is kínál, de ezzel a diplomával más társadalomtudományi szakon is tovább tudod folytatni tanulmányaidat.

A szak értékeléséhez jelentkezz be!


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Szerkezet
Tartalom