Ókori nyelvek és kultúrák [klasszika-filológia (latin, ógörög)]

Szegedi Tudományegyetem

A szak értékelései >>
Bölcsészet Szegedi Tudományegyetem

Adatok

Képzési formák: ANA, ANK, ALA, ALK
Képzési idő (félév) 6
Nappali önköltség (félév) 140 000 Ft
Levelező önköltség (félév) 140 000 Ft

 

Szeretnél szert tenni magabiztos latin nyelvtudásra? A klasszikus ókor művészettörténete, irodalma érdekel? Szereted a római és görög mitológiai történeteket? A Szegedi Tudományegyetem ókori nyelvek és kultúrák, klasszika-filológia szakirányos képzésén Hozzád hasonló érdeklődési körű, családias közösség dolgozik együtt. Csatlakozol?

A klasszikus antikvitás kerül tehát tanulmányaid középpontjába ezen a szakirányon, mely általános ókortörténeti ismeretanyagot is átad: vallás- és filozófiatörténet illetve történelem formájában. Nem maradnak el a módszertani szempontból fontos bölcsészeti alapozó tárgyak sem (például nyelvészet, irodalomtudomány). A görög-latin antik kultúrára fókuszáló nem nyelvi óráid főleg művelődéstörténettel foglalkoznak majd. Lehetőséged nyílik görög specializáció választására. Ez a specializáció jó kiegészítője a főtárgyaknak, melyek a hangsúlyt inkább a latin képzésre helyezik.

Nem lenne lehetséges ezt a két gazdag kultúrát megismerni a latin és az ógörög nyelvek ismerete nélkül. A szak oktatói gárdája fel van készülve arra, hogy a három év alatt latin nyelvből előismeret nélkül középfokig juttasson, ógörögből pedig megbízható alapokra tehetsz szert. Természetesen a tudásod szintjének megfelelő nyelvórákon vehetsz részt akkor is, ha már vannak előtanulmányaid ógörögből vagy latinból.

A szakirány elvégzése után tanulmányaidat mesterszakon tudod folytatni és bekapcsolódni a tanáraid által vezetett kutatásokba. Más tudományterületek mesterképzésére is jelentkezhetsz némi szorgalommal, mint például a történettudományi vagy irodalomtudományi MA-k. Ha a munkaerőpiacra szeretnél kilépni, könyvtárak, múzeumok, könyvkiadók vagy a turizmus kínál számodra lehetőségeket.

 

A szak értékeléséhez jelentkezz be!


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Szerkezet
Tartalom