Adatok

Képzési formák: ANA, ANK
Képzési idő (félév) 7
Nappali önköltség (félév) 185 000 Ft

Jó matematikai képességeidet valamilyen közgazdasági területen szeretnéd kamatoztatni? Érdekel, hogy a vállalkozások, bankok vagy költségvetési intézmények belső gazdálkodása miként épül fel? Szeretnél sokféle karrierlehetőséget nyitva hagyni magad előtt a képzés végéig? A Szegedi Tudományegyetem pénzügy és számvitel alapszakán erre mind lesz lehetőséged!

A hét félévig tartó alapképzésben a gazdaságtudomány különböző területeiből kaphatsz ízelítőt, ezt szolgálják például az elméleti közgazdaságtani tárgyak, illetve a közgazdaságtant és a matematikát szorosabban összekapcsoló módszertani tárgyak. A legfontosabb terület nyilván a pénzügy és a számvitel marad, melynek keretében a pénzügyi és üzleti tervezés anyagi vonatkozásaival is alaposan megismerkedhetsz, akárcsak a számodra releváns jogi szabályozásokkal. A szakmai gyakorlati hely kijelölésénél szabadjára engedheted a fantáziád, az SZTE ugyanis kiváló céges kapcsolatokkal rendelkezik, melyek biztosítják számodra a választás lehetőségét. Ha a szakmai gyakorlat során bizonyítasz, könnyen lehet, hogy munkaszerződés lesz a jutalmad! Az SZTE nemzetközi beágyazottságának köszönhetően a külföldi tapasztalatszerzés is csak az ambícióidon múlik – gyűjts értékes tudást és életre szóló élményeket!

Tanulmányaid befejezése után változatos mesterképzésekben (például közgazdálkodás és közpolitika, regionális és környezeti gazdaságtan) vagy felsőfokú szakképzésben képezheted magadat tovább. Ha inkább munkába állnál, hitelintézeteknél, befektetési szolgáltatóknál, illetve más pénzügyi intézményeknél is tudsz tevékenykedni, vagy az adóigazgatás (NAV, Vám- és Pénzügyőrség) munkafolyamataiban is képes leszel szerepet vállalni.

A szak értékeléséhez jelentkezz be!


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Szerkezet
Tartalom