Adatok

Képzési formák: ANA, ANK, ALK
Képzési idő (félév) 6
Nappali önköltség (félév) 150 000 Ft
Levelező önköltség (félév) 150 000 Ft

Ha érdekel a politikai döntéshozatal világa, vagy politikai elemzőként dolgoznál, akkor számodra a politológia szak az ideális választás. A Szegedi Tudományegyetem politológia képzésének magas színvonalát biztosítják elismert oktatói, és a nyelvoktatás hangsúlyossága, amely biztosítja a diploma egyenértékűségét bármely hasonló európai diplomával, ráadásul a hasznosíthatóságot is megkönnyíti.

A képzés során bevezetést kaphatsz a rokon társadalomtudományokba (jogtörténet, társadalomtörténet, közgazdaság, jog, szociológia és filozófia), részletesen tanulmányozhatod a magyar társadalom politikai viszonyainak kialakulását a mai állapotok megszilárdulásáig. Így különös hangsúlyt kapnak a politikai intézményeket, a hatalom szervezeteit és azok működési folyamatait bemutató kurzusok. A megszerzett nyelvtudást még hallgatóként kamatoztathatod, ha kihasználod az SZTE nemzetközi kapcsolatrendszerét és eltöltesz egy-egy félévet valamelyik partneregyetem politológia képzésébe bekapcsolódva. Gyűjts életre szóló élményeket és szerezz nemzetközi tapasztalatot! Szakmai gyakorlatodat számos helyen eltöltheted, például a közigazgatásban, az Országgyűlésnél, valamelyik pártnál, médiában, alapítványoknál vagy akár elemzőként egy kutatóintézetben.

Miután végeztél a hároméves szakon, számos helyen hasznosíthatod tudásodat. El tudsz helyezkedni bármely kormányzati szervnél, az Országgyűlésben vagy önkormányzatnál, politikai elemző vagy közvélemény-kutató végnél vagy civil szervezetnél, és akár a médiában is. Ha a BA megszerzése után tovább szeretnél tanulni, akkor is számos lehetőség közül választhatsz. Az SZTE hirdet saját politikatudományi MA-képzést, méghozzá államelméleti, regionális és határtanulmányok, valamint a választási tanulmányok szakirányokkal. De más egyetemek mesterképzései is nyitva állnak előtted, melyek elfogadják a politológia BA-t bemeneti szakként.

A szak értékeléséhez jelentkezz be!


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Szerkezet
Tartalom