Programtervező informatikus

Szegedi Tudományegyetem

A szak értékelései >>
Informatika Szegedi Tudományegyetem

Adatok

Képzési formák: ANA, ANK, ALA, ALK
Képzési idő (félév) 6
Nappali önköltség (félév) 200 000 Ft
Levelező önköltség (félév) 200 000 Ft

Azóta tudod, hogy az informatikával szeretnél foglalkozni, mióta először érintettél billentyűzetet? Érdekel a hardveres rész is, de a jövőben inkább a szoftverekkel foglalkoznál? Nem veszel el a természettudományok, de főként a matematika világában? A programtervező informatikus alapszakot neked találták ki!

A hat féléves képzés célja, hogy olyan szakember legyél, aki képes ellátni a szoftver orientált információs technológiai eszközök és rendszerek létrehozási, bevezetési, működtetési, szervizelési, fejlesztési, alkalmazási tevékenységét, valamint tud önállóan és csapatban is dolgozni. Megtanulod a vállalati információs, a döntéstámogató, és a szakértői rendszerek tervezését, készítését és működtetését, de foglalkozol multimédiás alkalmazások fejlesztésével is. A minél szakszerűbb képzés megvalósításában több tanszékcsoport és kar is részt vesz. Az informatikai képzést az Informatikai Tanszékcsoport végzi, a matematika tárgyak oktatásában a Matematikai Tanszékcsoport vállal szerepet, míg a gazdasági és humán tárgyak oktatását a Gazdaságtudományi Kar felügyeli. Ha kedvet érzel hozzá, a szakon belül lehetőséged van a tanári szakirány elvégzésére is. Ez akkor ajánlott, ha a későbbiekben informatikatanár szakképesítést szeretnél szerezni.

A diplomád megszerzése után lehetőséged van mesterképzésben (programtervező informatikus, gazdaságinformatikus, vagy informatikatanár mesterszakokon) folytatni a tanulmányaidat, de az elhelyezkedési esélyeid is kiválóak, mivel az informatikai szektor ma a gazdasági fejlődés egyik húzóágazata. Dolgozhatsz mindazokon a társadalmi, gazdasági területeken, ahol információs rendszerek tervezésére, kiépítésére van szükség.

A szak értékeléséhez jelentkezz be!


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Szerkezet
Tartalom