Adatok

Képzési formák: ANA, ANK
Képzési idő (félév) 6
Nappali önköltség (félév) 140 000 Ft

A francia filmek és irodalom szerelmese vagy? Arról ábrándozol, hogy a jövőben Franciaországban is szeretnél élni? Már jól beszéled a nyelvet, de úgy érzed, többet szeretnél? A Szegedi Tudományegyetem romanisztika alapszak, francia szakirányán minden kívánságod teljesülhet!

A romanisztika alapszak összegyűjti az újlatin nyelvekre (francia, olasz, portugál, román, román nemzetiségi, spanyol) fókuszáló ismereteket. A tanterv összeállításakor épp ezért fontos szempont volt olyan tantárgyak beemelése, amelyek a teljes kultúrkörre vonatkoznak, ilyenek a nyelvészeti és irodalomtudományi órák. A speciális, szakirányos ismeretek kulturális tárgyai főleg a francia irodalommal, történelemmel és művészettörténettel foglalkoznak. Nagyon fontos része a képzésnek a nyelvoktatás, a harmadik év végére cél a felsőfok elérése – ez a diplomád egyik feltétele is egyben. Ezzel összefüggésben választhatod a szakon belül a francia fordítói specializációt. Az egyetem nemzetközi beágyazottságának köszönhetően egy félévet könnyedén eltölthetsz egy francia egyetemen az Erasmus program keretében.

A harmadik év végeztével folytathatod a tanulmányaidat különböző mesterképzések keretében (tanári, tolmács, francia nyelv és irodalom), vagy azonnal a munkaerőpiacon is alkalmazhatod a tanultakat. Ha kulturális érdeklődésednek engednél, műfordítás, tolmácsolás irányába is elindulhatsz, esetleg a média valamely ága is célpont lehet. Az üzleti életben foglalkozhatsz külkapcsolatokkal, illetve a turizmus-idegenforgalom is választható irány. Emellett, mivel Franciaország az Európai Unió egyik meghatározó tényezője, könnyedén találhatsz állást az államigazgatásban, az önkormányzatoknál vagy a politikában (kapcsolatteremtő, ügyintéző) is.

 

A szak értékeléséhez jelentkezz be!


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Szerkezet
Tartalom