Adatok

Képzési formák: ANA, ANK
Képzési idő (félév) 6
Nappali önköltség (félév) 140 000 Ft

Szeretnéd fejleszteni olasz nyelvtudásod és irodalmi ismereteid? Küldetésednek érzed, hogy másokkal is megszerettesd az olasz kultúrát? A nyelvtanulást anyanyelvi lektorok és anyanyelvi környezetben eltöltött hónapok segítségével képzeled el? A Szegedi Tudományegyetem romanisztika alapszakának olasz szakirányos képzésében ezt mind egy helyen találod!

A romanisztika az újlatin nyelvek és kultúrák tudománya, a tanterv összeállításakor épp ezért fontos szempont volt olyan tantárgyak beemelése, amelyek a teljes újlatin kultúrkörre vonatkoznak, ilyenek a nyelvészeti és irodalomtudományi órák. A speciális, szakirányos ismeretek kulturális tárgyai főleg az olasz irodalommal, történelemmel és művészettörténettel foglalkoznak. Nagyon fontos része a képzésnek a nyelvoktatás, számos nyelvgyakorlat és fordítási/tolmácsolási készségeket fejlesztő óra (szövegolvasás, fordítás) szolgáltatja ennek biztosítékát. A harmadik év végére cél a felsőfok elérése – ez a diplomád megszerzésének egyik feltétele is egyben. Használd ki a tanszék által kínált Erasmus-lehetőségeket és tölts egy szemesztert Olaszországban!

A harmadik év után, ha tolmács, kutatói (olasz nyelv és irodalom) vagy tanári ambícióid vannak, bekapcsolódhatsz a mesterszakos képzésbe. De a munkaerőpiacon is változatos lehetőségeid vannak: az önkormányzatoknál vagy az államigazgatásban, a kulturális szférában illetve a médiában is találhatsz a profilodba illő állást. Mivel Olaszország a magyar turisták kedvelt úti célja, az idegenforgalom különböző ágai is elérhetővé válnak számodra.

 

A szak értékeléséhez jelentkezz be!


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Szerkezet
Tartalom