Adatok

Képzési formák: ANA, ANK, ALA, ALK
Képzési idő (félév) 6
Nappali önköltség (félév) 140 000 Ft
Levelező önköltség (félév) 140 000 Ft

Szeretnéd megismerni a spanyol nyelvhez tartozó kultúrákat, melyek több kontinensre is kiterjednek? Versenyképes bölcsészdiplomát szeretnél, melyet akár a kulturális szférában, akár a külkapcsolatok területén könnyen hasznosíthatsz? A Szegedi Tudományegyetem célja, hogy a romanisztika alapszak spanyol szakiránya mindezen a kívánalmaknak megfeleljen.

A romanisztika alapszak hallgatójaként számos átfogó tantárggyal találkozhatsz, melyek bölcsész alapképzéssel (például filozófiatörténet, irodalomtudomány), és az újlatin népek (francia, olasz, portugál, román, spanyol) kultúrtörténetével foglalkozó általánosabb ismeretekkel szolgálnak. A szakirányos órák a szűkebben értelmezett spanyol történelemmel, kultúrföldrajzzal, irodalommal és művelődéstörténettel foglalkoznak. A spanyol nyelv magas szintű ismerete mindehhez elengedhetetlen, amely nagy hangsúlyt fektet a nyelvi képzésre. A diplomaszerzés feltétele a felsőfokú szint elérése, de ez nem jelenthet gondot a számtalan nyelvgyakorlat, szövegolvasási, tolmácsolási és fordítási gyakorlat elvégzése után. Az SZTE egyedülálló specializációs kínálatot nyújt a spanyol szakirányos hallgatóknak: katalán specializáció, spanyol-amerikai specializáció, illetve baszk kurzusok is elérhetők. Már folyamatba van a galego kurzusok előkészítése is! Használd ki az egyetem nemzetközi kapcsolatait és fejleszd nyelvismereted valamelyik spanyol egyetemen is!

A diplomázás után megcélozhatod a tolmács, tanári vagy kutatói (spanyol nyelv és irodalom) mesterképzést, de a munkaerőpiacot is. Az államigazgatásban és az önkormányzatoknál segíteni tudod az idegen nyelvű ügymenetet, vagy a külkapcsolatok alakításában működhetsz közre. Az üzleti élet számos szereplője tart kapcsolatot spanyol nyelvű ügyfelekkel, így ebben a szférában is igényt tarthatnak a tudásodra. A média és a turizmus szintén karrierlehetőségekkel kecsegtetnek.

 

A szak értékeléséhez jelentkezz be!


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Szerkezet
Tartalom