Adatok

Képzési formák: ANA, ANK, ALA, ALK
Képzési idő (félév) 6
Nappali önköltség (félév) 140 000 Ft
Levelező önköltség (félév) 140 000 Ft

Mindened a változatosság, és ezt az egyetemi tanulmányaidban is érvényre szeretnéd juttatni? A Szegedi Tudományegyetem szabad bölcsészet alapszakán ez a kívánságod biztosan teljesül!

A képzés átfogó humán- és társadalomtudományi alapozó tárgyakkal indul (például könyvtártudomány). A szabad bölcsészet alapszak hallgatójaként legfontosabb döntésedet minden bizonnyal a szakirányod kiválasztásakor hozod meg. A filozófia szakirány megismerteti az ókor, a skolasztikusok és a felvilágosult gondolkodók művei mellett és a modern filozófiát is, bemutatva az egyes irányzatok legfontosabb munkáit és gondolati rendszereit. Az esztétika szakirány a művészetelmélet és műelemzés világába kalauzol el. Az etika szakirány hallgatójaként például az ökológiai gondolkodással és a politológia etikai vonatkozásaival is találkozol. A vallástudomány a világvallások hagyományaival, illetve a vallás emberek életében betöltött szerepével foglalkozik. A filmelmélet- és filmtörténet szakirány a vizuális kommunikáció különböző formáit veszi górcső alá. A kommunikáció és médiatudomány a kommunikáció elmélete iránt érdeklődő jelentkezőket várja.

Átfogó humán tudásra az államigazgatás és a gazdasági szektor legkülönbözőbb területein jelentkezik igény. A diplomádban szereplő szakirány ugyanakkor erősen befolyásolhatja a választási lehetőségeidet, így tényleg nem érdemes elkapkodni a döntést. Az SZTE és más magyar egyetemek a BA-s szakirányok tematikáját továbbfejlesztő mesterképzéseket ajánlanak a figyelmedbe.

 

A szak értékeléséhez jelentkezz be!


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Szerkezet
Tartalom