Adatok

Képzési formák: ANA, ANK
Képzési idő (félév) 6
Nappali önköltség (félév) 140 000 Ft

Szeretnél az egyik fiatal EU tagállam kultúrájával jobban megismerkedni? Családias környezetben szeretnél szert tenni sokoldalú tudásra? A Szegedi Tudományegyetemen szlavisztika alapszak bolgár szakirányán ez mind lehetséges!

A szlavisztika alapszak tömöríti a szláv kultúrák és nyelvek iránt érdeklődő hallgatókat, akik a bolgár mellett az alábbi szakirányokat választhatják: orosz, cseh, horvát, szerb, szerb nemzetiségi és ukrán. Az általános bölcsésztárgyak (például irodalomtudomány, nyelvtudomány) készítik elő a speciális, bolgár történelemmel, irodalommal, művészettel, gazdaság- és kultúrföldrajzzal foglalkozó órákat, melyek közül a kulturális vonatkozásúak kerülnek előtérbe. A magyar-szláv kulturális kapcsolatok történetével is részletesen megismerkedhetsz, hiszen a földrajzi közelség miatt a szláv kulturális hatás folyamatosan megjelent a magyar közegben is. Az alapszak részben e kultúrák közötti közvetítésre is felkészít, így ezt a hagyományt munkádban te magad is tovább ápolhatod.

Nagyon fontos pillér a nyelvi képzés, melynek során a bolgár nyelv középfokú, és egy másik szláv nyelv alapfokú szóbeli és írásbeli alkalmazására készítenek fel. Ebben segítségedre lesznek az anyanyelvi lektorok, illetve a gondosan kialakított, nyelvgyakorlat-központú tanterv.

Akár öt évre előre terveznél szlavisztikai tanulmányaiddal? A hároméves képzés végén a Bolgár Tanszék által szervezett szlavisztika MA bolgár szakirányú mesterképzés is várja a jelentkezésed. Az egyetemet elhagyva főleg a nyelvismeretedre alapozva számítanak rád a munkaadók: külföldi- és vegyesvállalatok, a média, minisztériumok, külügyi és kulturális szervezetek, önkormányzatok várják majd jelentkezésedet.

 

A szak értékeléséhez jelentkezz be!


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Szerkezet
Tartalom