Adatok

Képzési formák: ANA, ANK
Képzési idő (félév) 6
Nappali önköltség (félév) 140 000 Ft

Szívesen megismernéd a régió államai közül az egyik legsikeresebbet behatóbban? Prága szerinted is Európa egyik legnagyszerűbb városa? A Szegedi Tudományegyetem szlavisztika alapszak cseh szakirányán a hozzád hasonló érdeklődésű oktatók és diákok közösségében a számos élmény mellett bohemistává is válsz!

A nyelvi képzés kezdő szintről indul, a kiscsoportos, nyelvgyakorlatokra épülő tanterv kedvez az intenzív nyelvoktatásnak, ezáltal a gyors előrehaladásnak. Amíg a tudásszint nem éri el az idegen nyelven történő ismeretszerzés küszöbét, általános kulturális ismereti (irodalmi, filozófiai, történelmi) tematikájú, a teljes szláv kultúrával foglalkozó, valamint kifejezetten a csehekre koncentráló órát is hallgathatsz. Az SZTE egyenesen bátorítja, hogy belekóstolj a szlavisztika más ágainak területi ismereteibe, ezért nem válik el egymástól élesen a szlavisztika szakok oktatása, minorként pedig akár egy másik szláv szakirányt is választhatsz az egyetem kínálatából. A cseh nyelv területén fordítási, szókincsbővítési, tolmácsolási és nyelvtani tárgyú szemináriumok segítségével szerzel jártasságot, anyanyelvi lektorok támogatásával.

Csehország Csehszlovákia tagállamaként évtizedekig Magyarország szomszédja volt, de az európai gazdaság élvonalába tartozó országban ma is sok magyar kezd karriert. Ügyfélkapcsolati munkakörökben a cseh nyelvtudás kuriózumnak számít, így ez lehetséges munkatípus számodra a diplomázás után. Persze folytathatod is a cseh nyelv és kultúra tanulmányozását egy megfelelő mesterképzés keretében.

 

A szak értékeléséhez jelentkezz be!


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Szerkezet
Tartalom