Adatok

Képzési formák: ANA, ANK
Képzési idő (félév) 6
Nappali önköltség (félév) 140 000 Ft

Szereted az orosz irodalmat? Oroszország gazdaságát és politikáját szeretnéd jobban megérteni? A Szegedi Tudományegyetem szlavisztika alapképzésének orosz szakirányán a ruszisztika bármely részterületével megismerkedhetsz.

Elsőként általános bölcsészettudományi tárgyakat fogsz hallgatni, mint az irodalomtudomány vagy a filozófia. Ennek célja az, hogy általános bölcsészettudományi műveltségre tegyél szert. Szlavistaként az orosz mellett más szláv nyelvekről és kultúrákról is tanulni fogsz, hogy az orosszal rokoni kapcsolatban levő nyelveket, irodalmakat és kultúrákat is megismerd. Egy további szláv nyelvet tanulása is a képzés része. Az SZTE kínálja az országban az egyik legsokoldalúbb szlavisztikai képzést, így az összehasonlító szemlélet maradéktalanul érvényesül. Végül ruszistaként az orosz nyelvet kell megtanulnod magas szinten. Ebben segítségedre lesznek az anyanyelvi lektorok, a számtalan nyelvgyakorlat, és amikor már jól beszéled az orosz nyelvet, akkor többek között tolmácsolási és fordítási feladatokat is állítanak eléd.

Ha kutatáshoz érzel kedvet ezen a területen, bármelyik magyar egyetem által kínált orosz nyelv és irodalom MA képzésén elindulhatsz ebbe az irányba. Választhatod az orosztanár MA képzést is. Kezedben egy alapszakos szlavisztika-orosz diplomával főleg a nyelv- és országismeretedre támaszkodva tudsz majd elhelyezkedni. Mivel olyan kulcsfontosságú területeken, mint a mezőgazdaság, a bankszektor, az energetika vagy éppen a turizmus, egyre markánsabbak a magyar-orosz kapcsolatok, számos cég keres oroszul jól beszélő munkatársat.

 

A szak értékeléséhez jelentkezz be!


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Szerkezet
Tartalom