Adatok

Képzési formák: ANA, ANK
Képzési idő (félév) 6
Nappali önköltség (félév) 140 000 Ft

Ugye még Te is emlékszel töri órákról, hogy a mai Szerbia területének egy jelentős része sokáig Magyarországgal egy államba tartozott? Az évszázadok során voltak barátságos és ellenségesebb periódusok, de napjainkban a szerb-magyar kapcsolatokat már az együttműködés szelleme határozza meg. Te is szeretnél az együttműködés részese lenni? Vagy a szerb kultúra, zenei világ érdekelne? Esetleg a sokszínű Balkánt szeretnéd jobban megérteni? A Szegedi Tudományegyetem szlavisztika alapszakának szerb szakirányán mindezt megteheted.

Szeged a szerb határ közelében helyezkedik el, nem véletlen tehát, hogy egyedüli vidéki egyetemként pont itt kerül megszervezésre a szerb szakirány. Az egyetem a földrajzi közelségből adódó minden előnyt kihasznál: számos anyanyelvi lektort alkalmaz a nyelvi képzésben, illetve támogatja, hogy a szak hallgatói gyakran tegyenek kirándulásokat nyelvgyakorlás céljából például a közeli Szabadkára, vagy más, kisebb városokba, ahol esetleg még magyar kisebbség is él. Ezen az úton a szerb képzés egyik legfontosabb komponensét, a nyelvoktatást támogatja, melyben a cél, hogy három év alatt magabiztosan megtanulj szerb nyelven kommunikálni. A szak teljessége persze ezen túlmutat: összehasonlító szemléletben ismered meg a szerb nyelv és kultúra sajátosságait, a szűkebben értelmezett szláv, és a tágabban értelmezett európai kultúrkör vonatkozásában.

Ha úgy érzed, szívesen többet tanulnál erről a területről, beiratkozhatsz diszciplináris vagy tanári mesterképzésre, melyek közül előbbi akár a kutatói pálya felé vezető következő lépcsőfok is lehet. Nyelvtudásodat a közigazgatásban vagy vegyesvállalatokban hasznosíthatod, ha inkább elhelyezkednél.

 

A szak értékeléséhez jelentkezz be!


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Szerkezet
Tartalom