Adatok

Képzési formák: ANA, ANK
Képzési idő (félév) 6
Nappali önköltség (félév) 140 000 Ft

Az utóbbi időben a háborús konfliktus miatt Ukrajnán a világ szeme. De nemcsak a fiatal állam politikai küzdelmei járják be a világsajtót, hanem egyre több figyelem irányul sokszínű kultúrájára is. Szomszédos országként különösen fontos nekünk magyaroknak, hogy barátságos viszonyt tartsunk fenn. Szeretnél az ukrán nyelv és kultúra ismerete által segédkezni a kapcsolat ápolásában? Az SZTE szlavisztika alapszakának ukrán szakirányát neked találták ki!

Az ukrán szakirány a vidéki egyetemek közül egyedüliként Szegeden elérhető, itt is nagyon kis létszámú csoport indul. Ez a felállás abszolút kedvez az egyéni készségfejlesztésnek és a barátságos szakos légkörnek, a tanárok és a hallgatók közvetlen viszonyba kerülnek egymással az együtt töltött évek alatt. Ebből a helyzetből az ukrán tanulmányok kulturális és nyelvi moduljaiban is sokat lehet profitálni. A szükséges bölcsészeti és társadalomtudományos módszertan elsajátítása után a szlavisztikai kurzusokon a kevés hallgató szükségszerűen aktív, ami jelentősen javítja prezentációs és kommunikációs képességeket. Általánosan a szláv társadalmakra vonatkoztatva és specifikusan, Ukrajna kapcsán hallgathatsz művészettörténet, nyelvtudomány és irodalom tárgyakat. A nyelvi képzésben pedig könnyebben felismerhetők a tanulási különbségek, így te is személyre szabott segítségre számíthatsz, akár a nyelvtan, akár fordítási vagy tolmácsolási feladat okoz nehézséget. Így könnyedén eljutsz a középfokig a három év alatt.

Az Ukrajna-szakértők jelentősen felértékelődtek a munkaerőpiacon, a külügy és a versenyszféra is előszeretettel alkalmazza őket változatos pozíciókban. A diplomázás után persze tovább is képezheted magad az ELTE megfelelő mesterképzéseiben (tanári és diszciplináris).

 

A szak értékeléséhez jelentkezz be!


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Szerkezet
Tartalom