Adatok

Képzési formák: ANA, ANK, ALA, ALK
Képzési idő (félév) 7
Nappali önköltség (félév) 150 000 Ft
Levelező önköltség (félév) 150 000 Ft

Érdeklődsz a szociális és a társadalmi problémák iránt? Szívesen foglalkoznál kedvezőtlen helyzetben lévő gyermekekkel, fiatalokkal, családokkal? Jelentkezz szociálpedagógia szakra!

Ahhoz, hogy a szakra felvételt nyerj, kettőt kell választanod a következő érettségi tárgyak közül: magyar, matematika, társadalomismeret, történelem, egy idegen nyelv. A 6+1 féléves képzés ideje alatt nemcsak az olyan elméleti tárgyakból bővíted az ismereteidet, mint például a pedagógia, a pszichológia vagy a szociális professzió alapjai, hanem az intézmény a gyakorlati képzésre is nagy hangsúlyt fektet. A hetedik félévben egy összefüggő, külső helyszínen történő szakmai gyakorlatot kell teljesítened, majd a tapasztalataidat egy szemináriumon összegezheted.

A diploma megszerzése után, ha kedvet érzel hozzá, mesterképzésben folytathatod a tanulmányaidat, de a munkaerőpiacon is rengeteg elhelyezkedési lehetőséged adódik. Dolgozhatsz szociális és gyermekjóléti intézményekben, a gyámügyi igazgatás területén, bentlakásos intézményekben, kórházakban vagy a szociális ellátásban.

Ha egy olyan szakmát szeretnél magadnak, ahol fel tudod használni a kommunikációs, szociális és kreatív képességeidet, válaszd a Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Pedagógusképző Karát!

A szak értékeléséhez jelentkezz be!


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Szerkezet
Tartalom