Adatok

Képzési formák: ANA, ANK, ALA, ALK
Képzési idő (félév) 6
Nappali önköltség (félév) 158 000 Ft
Levelező önköltség (félév) 158 000 Ft

Ha érdekel az emberi közösségek működése, kíváncsi vagy arra, hogyan működik a társadalom a felszín alatt, akkor a te helyed a szociológia alapszakon van. A Szegedi Tudományegyetem szociológia képzésében neves professzorok és tehetséges, fiatal kutatók egyaránt oktatnak.

A szaktárgyak oktatása alapos humán- és társadalomtudományi alapozást követ. A tantárgyi kínálatot olyan kurzusok teszik változatossá, mint a deviancia, ifjúságszociológia vagy a szegénység szociológiája. Az elméleti tárgyak mellett terepmunkát is rendszeresen végezned kell majd. Bekapcsolódhatsz a tanszéken folyó kutatásokba is, ami akár arra is alkalmat adhat, hogy megalapozz egy kutatói karriert. Annak érdekében, hogy nemzetközileg is versenyképes legyél, a SZTE-n idegen nyelvű szakszöveg-olvasás is biztosított. Az egyetemnek nagyon gazdag európai kapcsolatrendszere van, ezért könnyen el tudsz majd külföldön is tölteni egy félévet.

Továbbtanuláson töröd a fejed? A SZTE szociológiából kínál MA programot. Továbbá bármelyik más egyetem szociológia, szociálpolitika, nemzetközi tanulmányok, gazdasági vagy társadalomtudományi szakain is szívesen fogadják a jelentkezésed. Persze el is helyezkedhetsz a BA diplomával a zsebedben; a versenyszférában tanácsadó cégek, nagyvállalatok értékelhetik nagyra a tudásod, míg az államigazgatás számíthat éleslátásodra a társadalmi problémák kapcsán és fel tudja használni kutatásaidat a törvénytervezetek kidolgozásánál, esetleg épp téged bíz meg ezzel a feladattal.

 

A szak értékeléséhez jelentkezz be!


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Szerkezet
Tartalom