Adatok

Képzési formák: ANA, ANK, ALA, ALK
Képzési idő (félév) 6
Nappali önköltség (félév) 150 000 Ft
Levelező önköltség (félév) 150 000 Ft

Ha érdekelnek az aktuális társadalmi problémák, és átfogó társadalomtudományi képzésben szeretnél részesülni, akkor a helyed feltétlenül a Szegedi Tudományegyetem társadalmi tanulmányok szakán van! Felkészült szakoktatók segítenek abban, hogy jobban megértsd a modern társadalmak szerkezetét és problémáit.

A képzés elméleti részében bevezetést kapsz a szociológia, a társadalomtörténet és a társadalmi struktúra alapjaiba. Rokon tudományágak alapjait is elsajátítod (mint például jog, kommunikáció, antropológia, pszichológia, közgazdaságtan), és részletesen tanulni fogsz a társadalmat leíró módszerekről. Olyan speciális órákat is hallgathatsz, mint konfliktuskezelés, kommunikációs technikák, vagy éppen digitális kommunikáció. Emellett a mai magyar társadalomról is részletesen tanulhatsz. A képzés gyakorlati részében többek között interjúkészítést, adatelemzési módszereket tanulhatsz. Terepgyakorlaton is részt fogsz venni, hogy az aktuális társadalmi kérdéseket a lehető legközelebbről ismerd meg.

A SZTE kiterjedt európai kapcsolatrendszerrel rendelkezik, amin keresztül könnyen el tudsz tölteni egy félévet egy másik európai egyetemen, legegyszerűbben az Erasmus program keretében. Számos nyelvkurzus közül választhatsz, és különösen magas óraszámban tudsz francia szaknyelvet tanulni. Érdemes élni a lehetőséggel! A diploma megszerzése után társadalmi kutatást végző szervezeteknél, közvélemény- és piackutató cégeknél, az államigazgatásban, önkormányzatoknál, médiában, politikai vagy közéleti szervezeteknél tudsz elhelyezkedni. Ha továbbtanulnál, akkor a SZTE szociológia szakos MA képzése tárt karokkal fog várni, de akár Szegeden, akár más egyetemeken is választhatsz a rokon társadalomtudományok képzései közül.

A szak értékeléséhez jelentkezz be!


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Szerkezet
Tartalom