Adatok

Képzési formák: ANA, ANK, ALA, ALK
Képzési idő (félév) 6
Nappali önköltség (félév) 180 000 Ft
Levelező önköltség (félév) 180 000 Ft

Szívesen töltöd az idődet sportolással, ismered a sportágakat és kellő motivációt érzel ahhoz, hogy másokkal is megszerettesd a mozgás örömét? Ha ezekre „igen” a válaszod, akkor a testnevelő-edző szakot neked találták ki!

A hat féléves képzés végén olyan szakember leszel, aki kellő sporttudományi, valamint nevelés- és egészségtudományi ismeretekkel rendelkezik ahhoz, hogy sportedzői, sportszervezői, vagy akár testnevelői tevékenységeket lásson el.

Az alapszakon tanulsz szakmai alapozó tantárgyakat (anatómia, élettan, egészségtan, biomechanika), elméleti ismereteket (testnevelés és sportkutatások, edzéselmélet) valamint sportági szakismereteket (gimnasztika, egyéni és csapat sportágak, küzdő és zenés sportok). A gyakorlati képzés során kötelezően részt kell venned különféle táborozásokon (természetjáró, sí és vízi) is. Szakirányt a 2. félév végén választhatsz. Lehetsz testnevelő-edző vagy (választott sportágban) szakedző.

A szakma nagy előnye, hogy időd nagy részét egészséges környezetben, a szabadban, fiatalok között töltöd. A foglalkozások és a sportversenyek légköre, a játék öröme és az elért eredmények sikerként vagy kudarcként történő átélése életre szóló élményt biztosít. A testkulturális tevékenységek körében a terület szakemberigénye napjainkban jelentősen növekszik, ezért a testnevelő-edző oklevéllel rendelkező szakemberek igen jó elhelyezkedési eséllyel kezdhetik pályafutásukat.

A szak értékeléséhez jelentkezz be!


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Szerkezet
Tartalom