Adatok

Képzési formák: ANA, ANK, ALA, ALK
Képzési idő (félév) 6
Nappali önköltség (félév) 140 000 Ft
Levelező önköltség (félév) 140 000 Ft

 

Szeretnél elmélyült történelmi tudásra szert tenni, átlátni a nagyobb összefüggéseket? Kutatóként vagy középiskolai történelemtanárként képzeled el magad a jövőben? A Szegedi Tudományegyetem történelem alapszakán akár izgalmas ismeretterjesztésre, akár egy jövőbeni kutatás megalapozására vágysz, garantáltan nem fogsz csalódni!

A bölcsészeti alapozó tárgyakat a határtudományok és a segédtudományok követik a képzési tervben. Majd korszakonként, fokozatosan egymásra épülő rendszerben foglalkozol a történelmi eseményekkel, jellemzően a magyar történelmi kontextust előtérbe helyezve. Gyakorlatilag az őskortól a legújabb korig bezárólag minden lényeges történelmet alakító tényezőről szó esik majd. A középkorral foglalkozó tanszék által meghirdetett órák különösen nagy népszerűségnek örvendenek! Az előadásokat szemináriumok egészítik ki, ez az óratípus, köszönhetően a kis létszámnak, alkalmas arra, hogy egy-egy témában jobban elmélyedj, és a tanári követelményeknek megfelelően önálló kutatómunkát is folytass, melynek eredményeit prezentálod a csoport előtt és/vagy szemináriumi dolgozatban megírod.

Az alapszak befejezése után jelentkezhetsz az egyetemek történelmi mester képzéseire, illetve a történelemtanári MA-ba is bekapcsolódhatsz. A Szegedi Tudományegyetem Történelemtudományi Doktori Iskolája egyike a legpatinásabb magyarországi képzéseknek. Már a BA tanulmányaid idején is betekintést nyerhetsz a működésébe, s ha szimpatikus, amit tapasztalsz, tanáraid szakszerű irányítása mellett saját kutatási projektedet is elkezdheted.

 

A szak értékeléséhez jelentkezz be!


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Szerkezet
Tartalom