Adatok

Képzési formák: ANA, ANK
Képzési idő (félév) 6
Nappali önköltség (félév) 158 000 Ft

Szeretnéd a „kincskeresést” hivatásszerűen művelni? Szereted a történelmet, de a háborúk történeténél jobban érdekelnek a földben megőrződött csontok és fegyverek? A Szegedi Tudományegyetem gyakorlatorientált történelem alapszak, régészet szakirányának képzésében a legjobbaktól tanulhatsz, a gyakorlat mellett nem elhanyagolva az elmélet jelentőségét sem.

A tanulmányaid tulajdonképpen három részből állnak össze. Tanulsz úgynevezett „bölcsész tárgyakat” (mint például a filozófiatörténet), ezen a téren egybeesések mutatkoznak például a történelem vagy a néprajz szakkal. A második rész a történelmi ismereteket közvetítő előadásokból és szemináriumokból áll. A harmadik rész koncentrál a régész szakirányos ismeretekre. Bevezetést kapsz a régészet elméletétébe, és részletesen tanulsz a különböző régészeti kultúrákról az ősembertől a kora újkorig. Nemcsak Magyarország, hanem a Kárpát-medence is lefedésre kerül majd. A második féléved elején a három régészeti szakirányból (őskor, barbaricum és népvándorlás kora, középkor) kettőt választhatsz és a továbbiakban a tanulmányaidat az így kijelölt vonalon folytatod. Természetesen a legizgalmasabb kurzusok az ásatási gyakorlatok, melyeket például nyaranta végezhetsz a képzés alatt. Az SZTE kiterjedt nemzetközi kapcsolatrendszerének köszönhetően külföldön is el tudsz tölteni egy szemesztert.

Diplomázás után dolgozhatsz ásatáson, múzeumban, az örökségvédelem területén vagy a kulturális turizmus, és természetesen tovább is tanulhatsz bármelyik egyetem régészet MA-képzésén. A régészet mellett történelem, művészettörténet vagy éppen örökségvédelem szakon is tovább tudsz tanulni. Diplomád arra is jó lesz, hogy külföldön folytasd tanulmányaidat vagy kezd el karrieredet.

 

A szak értékeléséhez jelentkezz be!


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Szerkezet
Tartalom