Adatok

Képzési formák: ANA, ANK, ALA, ALK
Képzési idő (félév) 7
Nappali önköltség (félév) 175 000 Ft
Levelező önköltség (félév) 175 000 Ft

Szívesen töltöd az idődet a szabadban, járod az erdőket? A patanyom formájából felismered milyen állat járt arra? Már az általános iskolai biológiakönyvben is a vadállatokkal foglalkozó fejezetek voltak a kedvenceid? Érdekel a vadgazdaság, a vadászat és a vadtenyésztés? Ha ezekre „igen” a válaszod, jelentkezz vadgazda mérnök szakra!

A 6+1 féléves képzés első évében az alapismereti tantárgyakat sajátítod el. A második évben a szaktantárgyak általános ismereteit, a harmadik évben pedig a speciális, a szakterületekhez kötődő ismeretanyagot tanulod meg. Az utolsó félévben szakmai gyakorlatot kell teljesítened. Az évközi gyakorlati oktatás során apró- és nagyvadas területeken folynak szakmai gyakorlatok, valamint részt veszel sörétes és golyóspuskával történő lőgyakorlatokon is.

A diplomád megszerzése után elvállalhatod vadgazdálkodással, vadászattal, vadtenyésztéssel vagy vadkereskedelemmel foglalkozó mezőgazdasági és erdőgazdasági vállalkozások, valamint egyesületek vezetői beosztásait. De saját vállalkozást is alapíthatsz, ahol végezhetsz vadgazdálkodási és vadkereskedelmi tevékenységet. Sikerrel pályázhatod meg vad- és halgazdálkodási, vadászati, halászati és horgászati, valamint természetvédelmi szakigazgatási szervek és szakhatóságok munkaköreit. Állást szerezhetsz állatkertekben, vadasparkokban vagy betöltheted a vadgazdálkodási képzést alap-, közép- és felsőfokon végző oktatási intézmények szakoktatói munkaköreit és kutatóhelyeit.

A szak értékeléséhez jelentkezz be!


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Szerkezet
Tartalom