Adatok

Képzési formák: ANK, ALK
Képzési idő (félév) 7
Nappali önköltség (félév) 175 000 Ft
Levelező önköltség (félév) 160 000 Ft

Szeretnél nemzetközi és európai uniós irányultságú gazdasági ismereteket szerezni? Nemzetközi vállalatot alapítanál, vagy vállalatirányításban képzeled el a jövőd? A Tomori Pál Főiskola költségtérítéses nemzetközi gazdálkodás alapszakán több nyelven magabiztosan kommunikáló külgazdasági szakembereket képez, akik ugyanakkor a magyar gazdasági viszonyokkal is tisztában vannak.

S hogy mit is tanulhatsz pontosan? Három nagy tematikai egységre oszthatók a tanult tárgyak. Az egyik a közgazdaságtani, módszertani és üzleti alapozó ismeretek blokk, ebben többek között az alábbi órák szerepelnek: társadalom- és gazdaságföldrajz, Európa és a globális világ, mikroökonómia, gazdasági matematika, makroökonómia, gazdasági jog, statisztika, vállalatgazdaságtan és számviteli alapok. A második egység társadalomtudományi alapismereteket közvetít, s a harmadik egység, a szakmai törzsanyag palettája a legszélesebb. Íme egy kis ízelítő: interkulturális menedzsment, külgazdasági politika, piacelemzés és -fejlesztés, vezetés és szervezés, nemzetközi szervezetek és intézmények, nemzetközi pénzügyek és ügyletek, nemzetközi fejlesztési együttműködés és segélyezés, regionális folyamatok Európában és Magyarországon. Ugye, milyen sokszínű? A hetedik félév szakmai gyakorlattal telik, így kipróbálhatod, hogyan érzed magad olyan munkakörben, melyet a diplomaszerzés után elfoglalhatsz.

A BA elvégzése után tiéd a döntés: tovább tanulnál, vagy inkább dolgozni szeretnél. Előbbi esetben az ország számos gazdasági mesterképzése várja jelentkezésed. Utóbbi esetben akár nemzetközi cégeknél – akár saját új vállalatodban – vagy az államigazgatásban is szükség lehet a tudásodra.

A szak értékeléséhez jelentkezz be!


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Szerkezet
Tartalom