Adatok

Képzési formák: ANK, ALK
Képzési idő (félév) 6
Nappali önköltség (félév) 175 000 Ft
Levelező önköltség (félév) 160 000 Ft

A szabad bölcsészet – talán nem meglepő – a szabad gondolkodók műfaja. Itt az etika, ember és társadalomismeret, esztétika, filmelmélet és filmtörténet, filozófia, művészettörténet, vallástudomány ismeretanyagát összeolvasztva igazán változatos, és cseppet sem konvencionális tudástípusra tehetsz szert. Ha szeretnéd, hogy ebben az izgalmas szellemi kalandban egy nemzetközi szinten elismert oktatógárda segítsen, mindenképp jelentkezz a Tomori Pál Főiskolára!

Az itt eltöltött három év számos készségedet fejleszti, melyeket a munkaerőpiacon maximálisan hasznosíthatsz: analitikus gondolkodás, szöveg- és átfogó médiaelemzés. Szintén górcső alá veheted a média és kultúrára gyakorolt hatását. Egyúttal egy klasszikus, széleskörű humán műveltségre teszel szert, amely változatos szellemi munkák elvégzésére tesz alkalmassá. A kreativitás és az esztétikai érzék fejlődése szintén kellemes „mellékhatásai” a képzésnek!

A TPF – a tudományterületek sodrásában – szakosodási lehetőséget is nyújt: a művészettörténet szakirány kis létszámú órái nagyon vonzóak jellemzően a hallgatók számára. Ez a szakirány a képzőművészetek (festészet, szobrászat, építő- és iparművészet, modern média) történetével foglalkozó szakembereket képzésére hivatott. Ha elvégzed a szakirányt, a manapság nagyon népszerű területtel, a művészeti örökség védelmével is foglalkozhatsz. Emellett a műalkotások közvetítésével és gondozásával kapcsolatos munkakörökben is el tudsz helyezkedni, például múzeumi és műemlékvédelmi intézményekben, kutatóintézetekben, közoktatási intézményekben, galériákban.

A szak értékeléséhez jelentkezz be!


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Szerkezet
Tartalom