Veszprémi Érseki Hittudományi Főiskola

Veszprémi Érseki Hittudományi Főiskola

Hamarosan!

A Dunántúl és az érseki Főegyházmegye központjában elhelyezkedő felsőoktatási intézmény rendkívül nagy múlttal rendelkezik. A Veszprémi Érseki Hittudományi Főiskola jogelődjét, a Papnevelő Intézetet, Volkra János veszprémi püspök alapította az 1700-as évek elején. Az intézmény jelenlegi formájában 1991 óta működik.

Az iskola a városközponthoz, a vasútállomáshoz és az autóbusz-pályaudvarhoz egyaránt közel, mégis a város csendesebb részén, festőien szép természeti környezetben, erdős-ligetes területen működik. Kedvező a hallgatók számára az is, hogy modern, felújított szinte szállodai színvonalú kollégium tartozik hozzá, amely egybeépült a főiskola főépületével. Az intézményben magas szintű szakmai munka folyik, a katekéta-lelkipásztori munkatárs, szociális munkás és teológia szakokra pedig az ország minden részéről jelentkeznek hallgatók. Az intézmény együttműködési megállapodást kötött a Pannon Egyetemmel, az Université Catholique de L'Ouest-szel és az Universität Passauval, így a tehetséges hallgatók részt vehetnek egyéb belföldi és külföldi képzéseken is.

A diákok az iskolán kívül sem unatkoznak, aktívan bekapcsolódhatnak a városi eseményekbe, valamint a Pannon Egyetem rendezvényeibe. Emellett a Balaton és a Bakony közelsége számos kirándulási, sportolási, és kikapcsolódási lehetőséget nyújt.

Ha egy olyan intézménybe szeretnél járni, amelynek szellemisége, a kulturális és szakmai rendezvényei hozzájárulnak ahhoz, hogy jól felkészülj a választott hivatásodra, jelentkezz a Veszprémi Érseki Hittudományi Főiskolára!


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Tartalom
Szerkezet