Adatok

Képzési formák: ANA, ANK, ALA, ALK
Képzési idő (félév) 7
Nappali önköltség (félév) 150 000 Ft
Levelező önköltség (félév) 120 000 Ft

Nyitott vagy a környezeted szociális gondjaira? Szívesen segítesz a bajbajutott embertársaidon? Érdeklődsz a humán tudományok és az emberi kapcsolatok iránt? Jelentkezz szociális munka szakra!

A szociális munkás képzés végén olyan szakember leszel, aki hatékonyan tudja segíteni az egyének, családok, közösségek működőképességének javulását, a különböző szociális problémák enyhítését, megoldását. A Veszprémi Érseki Hittudományi Főiskolán 1995 óta folyik szociális munkás képzés. A képzés részben az egyházi intézményrendszer számára, részben az egyházon kívüli területnek képez szociális szakembereket. A hét féléves alapszak alatt először megtanulod az alapvető ismereteket (társadalomismeret, pszichológia, jogi és népegészségügyi tárgyak), majd következnek a szociálpolitikai és szociális munkás tantárgyak (szociálpolitika, menedzsment, szociális munka idősekkel, családokkal, szenvedélybetegekkel, fogyatékosokkal), végül gyakorlatban is alkalmaznod kell az így elsajátított elméleti tudásodat. Különféle terepeken (idősek otthona, kórház, börtön, drogambulancia, családsegítő szolgálat) szerzel közvetlen tapasztalatokat intézménylátogatás, kis- és nagygyakorlat keretein belül. Ezen kívül személyiségfejlesztő kiscsoportos foglalkozásokon is részt kell venned. A Magyar Katolikus Karitász Központi Irodájával és Nemzetközi Karitász szervezetekkel való együttműködés keretein belül egy olyan különleges specializációt is felvehetsz, aminek az elvégzése után a karitász intézményeiben és szervezeteinél dolgozhatsz. A 2 év alatt külföldi előadók által tartott előadásokat hallgathatsz és külföldi karitász intézményekben végezhetsz gyakorlatokat. A diplomád megszerzéséhez nélkülözhetetlen nyelvvizsga miatt sem kell aggódnod, ugyanis a főiskola ingyenes lehetőséget biztosít angol, német és olasz nyelv tanulására négy féléven keresztül.

Ezzel a végzettséggel a szociális szféra legkülönbözőbb területein tudsz elhelyezkedni: utcai szociális gondozás, hajléktalan szálló, idősek otthona, pártfogói iroda, gyermekjóléti szolgálat, családsegítő központ, szociális alapítvány, kórház, alkohol- és drogambulancia, egyházközség, bíróság, iskola, önkormányzati hivatal, fogyatékosok intézményei.

De ne feledd, a tanulás az okleveled kézhezvételével nem ér véget, hiszen jó szociális munkás csak az lehet, aki nyitott a folyamatos önképzésre, a saját és mások helyzetének átgondolására, valamint kész önismeretének fejlesztésére.

A szak értékeléséhez jelentkezz be!


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Szerkezet
Tartalom