Adatok

Képzési formák: ANK, ALK
Képzési idő (félév) 6
Nappali önköltség (félév) 185 000 Ft
Levelező önköltség (félév) 185 000 Ft

„Az emberek nem a boldogságra, a szabadságra vagy az igazságosságra törekednek, hanem - mindenek előtt és felett - a biztonságra” – szól a szak mottója.

Az alkalmazott környezetkutató el tudja látni a környezet- és biztonság tudományhoz kapcsolódó kutatói feladatköröket, dolgozhat a természet- és tájvédelemmel, közlekedésbiztonsággal és környezettisztítási technológiával foglalkozó szervezeteknél, kutató-fejlesztő intézeteknél, közigazgatási szerveknél.

A hat féléves képzés alatt négy szakirány közül választhatsz. A környezetbiztonsági szakirány erőssége a problémafeltáró, elemző és döntéselőkészítő feladatokra való felkészítés. A képzés végére olyan lokális, megyei, regionális és országos szinten dolgozó, szociális érzékenységű és átfogó környezetbiztonsági felkészültségű szakember leszel, aki átlátja a természeti, társadalmi, gazdasági, politikai és kulturális környezet összefüggéseit és képes a fejlődés megteremtésére, fenntartására. A környezetbiztonsági menedzser szakirányon megtanulod a természeti és a hozzá közvetlenül kapcsolódó civilizációs állapotok és folyamatok vizsgálatát, a szakmai kérdések külső, innovatív kooperáló és koordinatív rendezését, valamint az ezzel összefüggő menedzselési, problémakezelési feladatok megoldását.

A környezet- és közlekedésbiztonsági szakirányon fejleszted a gazdasági szervező-elemző képességeidet, és főleg környezet, környezetbiztonsági, kereskedelmi, üzemeltetési ismeretekkel bővítheted a tudásodat. A képzés végére képes leszel önálló és felelősségteljes munkakör betöltésére, mind az üzembetartói szektor, mind a napi közlekedési forgalmi problémák megoldása területén.

Környezettisztítási (technológiai) szakirányon természettudományos, ökológiai humánerőforrás menedzsment, közgazdasági, közigazgatási és specifikus szolgáltatásmenedzsment ismeretekkel felvértezve kezdheted meg az ember környezetében megjelenő illetve mindennapi tevékenységéből adódó egészségügyi, környezeti, fizikai biztonsági környezeti kockázatok elemzését, megelőzését és elhárítását. Az itt végzett szakemberek széles területen alkalmazható tisztítás technológiai és környezetbiztonsági ismereteinek köszönhetően elláthat ezen a területen szolgálat szervezési illetve felügyeleti, továbbá konkrét végrehajtás területén irányítási feladatokat.

Ha egy olyan hiánypótló szakmát szeretnél, amivel könnyedén el tudsz helyezkedni az önkormányzatoknál és az államigazgatás területén, a vállalati szférában, kutatóintézeteknél, hivatásos rendvédelmi civil és karitatív szerveknél, akkor válaszd a környezettan szakot!

A szak értékeléséhez jelentkezz be!


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Szerkezet
Tartalom