Adatok

Képzési formák: ALK
Képzési idő (félév) 7
Levelező önköltség (félév) 155 000 Ft

Érdekelnek a nemzetközi gazdasági folyamatok, a szélesebb összefüggések? Szeretnél jobban megismerkedni a nemzetközi kereskedelempolitika eszközeivel? A nemzetközi pénzügyek törvényszerűségei, szereplői, technikái hoznak lázba? A Wekerle Sándor Üzleti Főiskola nemzetközi gazdálkodás alapszakán ezeket a területeket mind alaposan megismerheted.

A tananyag három nagy részre osztható. Az alapozó ismeretek között olyan tárgyakat találsz, mint matematika, statisztika, informatika, mikro- és makroökonómia, nemzetközi gazdaságtan, pénzügytan, vállalati gazdaságtan, gazdasági jog, marketing, számvitel, menedzsment, üzleti kommunikáció, szaknyelv, és környezetgazdaságtan. A társadalomtudományi ismeretek modul hivatott a gondolkodásodat más tudományágak irányában is fejleszteni: EU, általános és gazdasági jogi ismeretek, gazdaságtörténet, szociológia, pszichológia, filozófia, szervezet- és vezetéselmélet. A szakmai törzsanyag kurzusaiból ízelítőül: nemzetközi marketing, interkulturális menedzsment, EU-közösségi politikák, nemzetközi tárgyalási technikák. A WSUF emellett specializációkat is kínál számodra: európai uniós gazdasági kapcsolatok, gazdaságdiplomácia és nemzetközi fejlesztési együttműködés címek alatt. A hetedik félév a kötelező szakmai gyakorlat elvégzéséről szól: gyűjts értékes tapasztalatokat, ismerd meg a munka világát!

A diplomázást követően dönthetsz az azonnali elhelyezkedés mellett, ebben az esetben számos munkahelyen kamatoztathatod nemzetközi vállalkozási ismereteidet az államigazgatásban vagy a versenyszférában, de saját cég alapítása esetén is. Ha inkább tanuláson töröd a fejed, az ország számos pontján színvonalas gazdasági mesterképzések jelenthetik a folytatást.

A szak értékeléséhez jelentkezz be!


Értékeld a szöveget:

1 2 3 4 5
Stílus
Szerkezet
Tartalom